Print Friendly, PDF & Email

Zoals jullie weten, bespreken wij graag de verschillende wereldkeukens met jullie. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken, gericht op een specifieke keuken. We laten hiermee zien wat die wereldkeuken precies inhoudt en we delen de lekkerste recepten! Vandaag is het de beurt aan de Indonesische keuken. Uit het boek Selemat Makan, delen we met jullie een heerlijk bijgerecht recept: Lalab terong dan ketimoen (aubergine-komkommersalade)!

Ingrediënten
Bijgerecht voor ongeveer 4 personen
1 grote aubergine
2 tomaten
½ komkommer
5 sprieten bieslook
4 eetlepels olijfolie

Voor de saus
2 gesnipperde uien
2 tl sambal
2½ eetlepel citroensap
2 teentjes knoflook, gehakt
2 eetlepel ketjap manis
1 tl witte suiker

Bereidingswijze

  1. Snijd de aubergine in plakjes en bestrooi deze met zout. Doe dit in een vergiet en laat dit een half uur staan.
  2. Ondertussen kan je de saus maken. Doe de ingrediënten in een hoge beker en pureer dit met een staafmixer.
  3. Gril de aubergine in een pan met olie.
  4. Snijd de komkommer in plakjes en de tomaten in partjes.
  5. Leg de aubergine en komkommer om en om over elkaar heen, verdeel hier de tomaten over.
  6. Snijd de bieslook fijn en strooi dit eroverheen.
  7. Besprenkel het geheel met de saus.

Heb jij dit recept of een ander recept uit Selemat Makan gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Selemat Makan
Wouter Rademakers
Uitgeverij: Edicola Culinair
ISBN: 9789493160118
Prijs: €27.95

Summary
recipe image
Recipe Name
De Indonesische keuken: Lalab terong dan ketimoen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!