Print Friendly, PDF & Email

De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken gericht op een specifieke keuken. Op basis hiervan schetsen we wat die wereldkeuken precies inhoudt en delen we de lekkerste recepten! Nu is de Koreaanse keuken aan bod!.Hiervoor gebruiken we het fijne boek Onze Koreaanse Keuken van Jordan Bourke en Rejina Pyo. Maar wat is de Koreaanse keuken precies? Japanse en Chineze gerechten kent namelijk bijna iedereen, maar Koreaans is iets minder standaard.

Wij delen vandaag het recept voor snelle komkommer kimchi. Kimchi bestaat normaal uit pittige, gefermenteerde kool. Dit is heel lekker met bijvoorbeeld gebakken rijst. Ontzettend smaakvol en gezond! Deze variant met komkommer is heel makkelijk zelf te maken als je geen kimchi in huis hebt. Probeer het nu zelf!

Ingrediënten
3 Perzische (inmaak) komkommers of 1 gewone komkommer (iets wateriger)
1 theel. fijn zeezout
1 teentje knoflook, geperst
2 theel. Koreaans peperpoeder of iets minder naar smaak
2 theel. ongeraffineerde suiker of kokosbloesemsuiker
2. theel. rijstwijnazijn
2 theel. geroosterdesesamolie
2 theel. geroosterde sesamzaadjes

Bereidingswijze

  1. Was de komkommers en dep ze droog. Snijd ze eerst in de lengte doormidden en daarna in heel dunne schijfjes. Doe de komkommerschijfjes in een kom en meng het zout erdoor. Zet de schijfjes 30 minuten weg.
  2. Meng in een kom de overige ingrediënten, behalve de sesamzaadjes.
  3. Giet het vrijgekomen vocht van de komkommers weg. Schep de komkommerschijfjes voorzichtig maar zorgvuldig door de overige ingrediënten. Zet het geheel minstens 30 minuten afgedekt in de koelkast tot het goed koud is.
  4. Bestrooi de komkommerkimchi voor het serveren met de sesamzaadjes.
  5. Bewaar hem maximaal 1 week in een afgesloten vershouddoos in de koelkast.

Wat is jouw favoriete Koreaanse gerecht? Verras ons met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Onze Koreaanse Keuken
Jordan Bourke & Rejina Pyo
€24,99
Karakter Uitgevers
9789045210438

Summary
De Koreaanse Keuken: snelle komkommer kimchi
Article Name
De Koreaanse Keuken: snelle komkommer kimchi
Description
Kimchi bestaat normaal uit pittige, gefermenteerde kool. Deze variant met komkommer is heel makkelijk zelf te maken. Probeer het nu zelf!
Author