De Maleisische keuken is een samensmelting van de Maleise, Chinese, Indiase, Arabische en Portugese keuken. De gerechten uit de Maleisische keuken kent vele prachtige gerechten en de komende tijd mogen wij er een aantal van delen uit het mooie boek Magisch Maleisisch van Norman Musa. Vandaag: gebakken rijst met groente en ei ofwel nasi goreng sayur.
Ingrediënten
voor 2-3 personen
2 el plantaardige olie, plus extra voor het roerei
3 teentjes knoflook, gesnipperd
2,5 cm verse gember, fijngehakt
150 g paksoi, in reepjes van 2,5 cm gesneden
150 g gemengde groenten (erwtjes, mais en wortels)
1 ei
400 g basmati- of andere langkorrelrijst, gekookt
1 el paddenstoelensaus (kant-en-klare saus op basis van shiitake, sojabonenpasta en chilipeper, te koop bij de toko)
3 el lichte sojasaus
1/2 tl gemalen witte peper
1 tl sesamolie
1 lente-ui, in stukjes van 0,5 cm gesneden
Bereidingswijze
Heb jij dit gerecht gekookt? Of een ander recept uit Magisch Maleisisch? Wat vond je ervan? Verras ons met een foto van jouw creatie op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Magisch Maleisisch
Norman Musa
Uitgeverij: Podium
ISBN: 9789057599583
Prijs: €29,99
Ingrediënten
voor 2-3 personen
2 el plantaardige olie, plus extra voor het roerei
3 teentjes knoflook, gesnipperd
2,5 cm verse gember, fijngehakt
150 g paksoi, in reepjes van 2,5 cm gesneden
150 g gemengde groenten (erwtjes, mais en wortels)
1 ei
400 g basmati- of andere langkorrelrijst, gekookt
1 el paddenstoelensaus (kant-en-klare saus op basis van shiitake, sojabonenpasta en chilipeper, te koop bij de toko)
3 el lichte sojasaus
1/2 tl gemalen witte peper
1 tl sesamolie
1 lente-ui, in stukjes van 0,5 cm gesneden
Bereidingswijze
- Verhit een wok of een grote braad- of koekenpan op hoog vuur. Voeg de plantaardige olie toe en fruit daarin de knoflook en gember tot ze goudbruin zijn en de geuren vrijkomen. Voeg de paksoi en de gemengde groente toe en bak ze 1 minuut mee, totdat de groente wat is geslonken of zachter is geworden.
- Schuif de groente met een spatel naar één kant van de wok of pan en giet op de lege plek wat plantaardige olie. Breek daarboven het ei, en maak er een roerei van. Vermeng het roerei dan met de groente. Voeg de rijst, de paddenstoelensaus en de sojasaus toe en laat het gerecht nog 2 minuten goed doorwarmen. Zet het vuur uit, voeg de witte peper, de sesamolie en de lente-ui toe en roer alles nog één keer goed door. Schep het over in een dekschaal en zet deze meteen op tafel.
Heb jij dit gerecht gekookt? Of een ander recept uit Magisch Maleisisch? Wat vond je ervan? Verras ons met een foto van jouw creatie op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Magisch Maleisisch
Norman Musa
Uitgeverij: Podium
ISBN: 9789057599583
Prijs: €29,99
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.