Print Friendly, PDF & Email

Ik ben dol op Shakshuka! Een heerlijke brunch, lunch of zelfs snelle avondmaaltijd op basis van een pittige tomaten-paprikasaus met daarin eieren gegaard. Ik ontdekte deze voor het eerste bij Ottolenghi in London en was meteen verkocht. Dit is de versie van onze kookexpert Eke van Koken met Kennis, dus genieten gegarandeerd!

Ingrediënten

  • 4 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 groene paprika, in reepjes
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl paprikapoeder, liefst pittig
  • 1 blikje tomaatblokjes (400 g)
  • 2 tl tijmblaadjes
  • 2 tl rietsuiker (kan je ook weglaten)
  • 10 g koriander, fijngehakt
  • 10 g bladpeterselie, fijngehakt
  • 4 eieren
  • cayennepeper, naar smaak

Bereidingswijze
Stap 1: Verhit de olie in een ruime koekenpan en fruit hierin de ui met de knoflook en paprika 5 minuten. Voeg de komijnzaadjes en paprikapoeder toe en bak een paar minuten mee.
Stap 2: Voeg de tomaatblokjes, tijmblaadjes en suiker toe en roer alles goed door. Zet een deksel op de pan en laat de saus 10 minuten zachtjes koken.
Stap 3: Roer de helft van de kruiden erdoor en maak vier kuiltjes in de saus. Breek de eieren boven de kuiltjes en gaar ze 5 minuten in de saus met een deksel op de pan.
Stap 4: Bestrooi met een beetje cayennepeper en met de rest van de kruiden. 

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Recept voor de ultieme Shakshuka
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 10 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!