Het kookboek DIPS, geschreven door Ramon Brugman, staat vol met smakelijke dipsaus recepten. Van klassiekers zoals tzatziki, mangochutney en baba ganoush tot Zuid-Afrikaanse butternutspread en Russische groene ajika. Vandaag delen wij de recepten voor naanbrood en dahl!

Naanbrood
Ingrediënten
150 ml lauwwarm water
5 g gedroogde gist
400 g bloem
2 el suiker
½ tl gemalen komijn
½ tl gemalen korianderzaad
2 tl zout
120 g volle yoghurt, op kamertemperatuur
30 g boter
2 tenen knoflook
olie, om in te bakken

Bereidingswijze
1. Meng het lauwwarme water met de gist. Meng alle droge ingrediënten. Voeg de yoghurt en het gistmengsel bij de droge ingrediënten. Kneed circa 8 minuten in de keukenmachine tot een glad deeg. Laat afgedekt met een vochtige doek 1 uur rijzen.
2. Verdeel het deeg in 4 stukken en duw in de olie plat. Bak de naan in een koekenpan met een beetje olie circa 3 tot 4 minuten per kant. Leg ze na het bakken onder een keukenhanddoek zodat ze lekker zacht blijven.

Dahl
Ingrediënten
200 g gedroogde rode linzen
1 ui
½ rode peper
3 tenen knoflook
3 tomaten
½ tl gemalen komijn
½ tl gemalen korianderzaad
½ tl gemalen koenjit
½ tl gemalen gember
1 citroen
400 ml water
6 takjes koriander
zout
olie, om in te bakken

Bereidingswijze
1. Spoel de linzen schoon in een kommetje met water net zo lang tot het water helder is. Giet af.
2. Snijd de ui, rode peper en knoflook fijn en fruit aan in een scheutje olie. Snijd intussen de tomaten in blokjes.
3. Meng alle specerijen en voeg deze bij de ui en knoflook. Zet kort aan. Voeg gelijk de tomaten toe om het garen van de specerijen te stoppen. Blijf roeren tot de tomaten een beetje papperig worden. Voeg wat zout toe en knijp de citroen erover uit. Voeg het water en de linzen toe. Breng aan de kook en zet gelijk het vuur zachter. Houd het deksel op de pan. Laat dit circa 30 minuten zachtjes gaar worden. Mocht het heel erg stevig zijn dan kun je nog een klein beetje water toevoegen.
4. Snijd de koriander fijn en meng deze als laatste door de dahl. Je kunt de dahl zowel warm als koud eten. Als deze koud geserveerd wordt, moet je wel extra vocht toevoegen want linzen stijven nog op als ze afkoelen.

Heb jij dit recept of een ander recept uit DIPS van Ramon Brugman gemaakt? Wat vond je er van? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

DIPS
Ramon Brugman
Uitgeverij: Carrera
ISBN: 9789048845323
Prijs: €16,99

 

Summary
recipe image
Recipe Name
DIPS: Naanbrood en dahl
Published On

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!