Ken je S’mores al? In Amerika is dit de snack voor bij het kampvuur. De marshmallows worden geroosterd in het kampvuur, en tussen twee koekjes met chocolade gelegd, YUM! Vanochtend deelden wij hier de mooiste Instagram foto’s van. Omdat je niet altijd een kampvuur in de buurt hebt, probeerden wij iets anders: frozen S’mores. Ook met koekjes, chocolade en marshmallows, met vanille-ijs!
Wat heb je nodig?
Voor 12 frozen S’mores:
24 thee biscuits (vierkant)
extra: vierkante bakvorm
Chocoladelaag:
600 ml plantaardige melk (wij gebruikten tijgernotenmelk)
130 g melk of pure chocolade, grof gehakt
4 eidooiers
2 eetlepels maïzena
1 eetlepel cacaopoeder
Marshmallow fluff-laag:
265 g marshmallows (marshmallows zijn officieel niet vegetarisch vanwege de gelatine die erin verwerkt is, daarom kozen wij één van deze vegetarische marshmallow varianten – YUM!)
500 ml vanille-ijs
Hoe maak je het?
Chocoladelaag:
- Verwarm de melk in een steelpan op laag vuur. Zodra de melk is opgewarmd, voeg je de chocolade toe. Roer regelmatig.
- Klop in een kommetje de eidooiers, maïzena en cacaopoeder.
- Wanneer de chocolade in de melk is opgelost, schenk je een derde van het mengsel bij het chocolademengsel. Roer dit snel door.
- Giet het chocolademengsel in het pannetje met de melk en chocolade. Roer een halve minuut goed door, tot het mengsel dikker begint te worden.
- Giet in een kom of diepe schaal en plaats in de koelkast. Laat ongeveer 3 uur afkoelen.
Marshmallow fluff-laag:
- Verwarm au bain-marie de marshmallows in een kom. Laat de marshmallows smelten. Het kan lijken alsof het smelten een eeuwigheid duurt, maar hou vol!
- Wanneer de marshmallows gesmolten zijn, haal je de kom van de au bain-marie en roer je hier het vanille-ijs doorheen. Zet apart.
Frozen S’mores:
- Tijd om de S’mores in elkaar te zetten. In een vierkante bakvorm knip je een vel bakpapier op maat, zodat deze met twee uiteindes over de bak heen komt. Leg hierop de koekjes naast elkaar met de bolle zijde naar beneden.
- Giet het chocolademengsel over de koekjes. Smeer goed uit over de vorm.
- Giet het marshmallow fluff-mengsel over de chocoladelaag. Smeer goed uit over de vorm.
- Bedek de marshmallow fluff-laag met koekjes, nu met de bolle kant naar boven.
- Plaats je S’mores minimaal 2 uur in de vriezer, zo krijg je frozen S’mores.
- Voor het serveren haal je de frozen S’mores uit de vriezer en snijd je deze in vierkantjes, volg simpelweg de vorm van de koekjes. Serveer direct!
Smakelijk!
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!






marshmallows vegetarisch? Vreemd zijn tot op basis van gelatine gemaakt.
Hi Patrick! Je hebt helemaal gelijk, sorry hadden we moeten vermelden. Wij kozen voor een van deze vegetarische varianten: https://www.webshop.veggie4u.nl/Webwinkel-Category-7990667/Marshmallows.html 🙂