Print Friendly, PDF & Email

Welk gerecht schreeuwt meer comfort food dan PIZZA of SUSHI? Geen één! Vanochtend deelden wij hier al de mooiste Instagram foto’s van sushi pizza. Je leest het goed, sushi in de vorm van een pizza slice. Sushirijst als bodem met alle mogelijke toppings die je gewend bent van maki’s, temaki’s en uramaki’s! Die wat? Je weet wel, die rollen, zakjes en sushirolletjes maar dan binnenstebuiten. Het recept vind je hier!

Ingrediënten
Voor 2 slices:
250 g sushirijst
350 ml water
6 el rijstazijn
1 tl zout
2,5 norivellen
½ avocado
½ komkommer
4 radijsjes, in plakjes
40 g edamamebonen, voorgekookt

Japanse omelet:
1 ei
10 ml groentebouillon
1 el zonnebloemolie 

Spicy mayonaise:
125 ml Japanse mayonaise
2 el Sriracha hete saus
½ limoen, het sap

Bereidingswijze
Sushirijst:

  1. Spoel de rijst in een zeef af onder koud water. Laat 10 minuten staan zodat de rijst wat van het water opneemt. Verplaats de sushirijst naar een steelpan en voeg hier het water aan toe. Breng het geheel aan de kook en zet na 2 minuten het vuur zachter. Plaats de deksel op de pan en laat nog 15 minuten staan. Zet het vuur uit en laat de sushirijst nog 15 minuten staan.
  2. Verwarm ondertussen de azijn met het zout in een steelpan totdat het zout is opgenomen door de azijn. Meng het mengsel door de sushirijst en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Toppings:

  1. Verwijder de avocado uit de schil en snijd in dunne plakken.
  2. Met een dunschiller schil je de komkommer in de lengte in dunne slierten.
  3. Spoel de edamamebonen af onder koud water en zet apart.
  4. Klop het ei samen met de groentebouillon luchtig. Verhit de zonnebloemolie in een kleine koekenpan en bak de omelet. Rol de omelet op, laat afkoelen en zet apart.

Spicy mayonaise:

  1. Voor de spicy mayonaise meng je de Japanse mayonaise met de Sriracha en het limoensap door elkaar. Verplaats de mayonaise naar een spuitfles om straks dunne strepen mayonaise over de sushi te maken.
  2. Om de ‘pizzakorst’ te maken gebruik je ½ norivel. Bedek het norivel met sushirijst en plaats de Japanse omeletrol in het midden. Rol de sushi strak op in de lengte en plak deze dicht met behulp van een druppeltje water waarmee je de vellen aan elkaar plakt. Zet apart.
  3. Snijd het andere norivel in een grote driehoek. Bedek het norivel met de sushirijst. Garneer met de komkommerslierten, avocadoreepjes, radijsplakjes de edamamebonen en spicy mayonaise. Serveer je pizza slice direct.

Smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
DIY TREND: sushi pizza
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
21star1stargraygraygray Based on 2 Review(s)