Easy dinner: Focaccia met ei, tomaat en parmezaan
5 (100%) 1 vote

Mijn lief en ik zijn nu ruim 3 maanden bezig om vaker glutenvrij te eten, en dat bevalt eigenlijk heel goed. Hij heeft veel minder last van een opgeblazen gevoel na het eten, en ik heb ontdekt hoe leuk het is om glutenvrij te koken. Zo maakte ik van de week dit super makkelijke receptje toen ik uit kantoor kwam en geen zin had om te koken: focaccia met een eitje erin!

Uitdaging: vaker glutenvrij eten
In mei gingen we van start: vaker glutenvrij eten was de uitdaging. Mijn lief wilde af van zijn opgeblazen gevoel na het eten van pasta, rijst en brood en ik deed gewoon gezellig mee. Het allerbelangrijkste vond ik om niet in te leveren op genieten van eten en variatie in de keuken. Gelukkig bleek dat geen enkel probleem! De glutenvrije keuken is eigenlijk heel erg breed als je weet waar je op moet letten. Als je veel zelf maakt (en dat doe ik graag!) loop je tegen weinig problemen aan en voor de guilty pleasures (pizza… wraps… crackers… brood…) zijn er gelukkig super lekkere glutenvrije alternatieven. Schär, het grootste glutenvrije merk van Europa, hielp ons met inspiratie. We experimenteerden met een handvol van de 120 glutenvrije producten die zij beschikbaar hebben, en kwamen erachter dat je eigenlijk helemaal niets hoeft te missen. Kortom: met een beetje hulp van Schär kan iedereen te gek, lekker glutenvrij eten! Nieuwsgierig wat we nog meer maakten? Drie favorieten:

Heb jij coeliakie of last van een glutensensitiviteit, net zoals mijn lief? En vind jij ook dat glutenvrij eten genieten is? Deel jouw favoriete recept met één van de vele Schär producten via Facebook of Instagram met #FeelGoodwithSchaer. De fijnste recepten worden beloond met een Schär pakket! En dan nu… een easy dinner met glutenvrije focaccia, ei, tomaat en parmezaan.

Wat heb je nodig?
1 Schär glutenvrije Focaccia
1 ei (klein formaat)
5 zongedroogde tomaatjes
handje Parmezaanse kaas, geraspt
handje bieslook, fijngesneden
zout en peper naar smaak
extra: serveer met een halve avocado

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Snij de focaccia in met een mesje circa 1 centimeter van de rand en hol hem daarbinnen uit, zonder dat je de bodem stuk maakt. Zodat je een klein bakje krijgt.
3. Doe de zongedroogde tomaatjes in een mixer of snij heel fijn en smeer dit op de bodem van de focaccia.
4. Bestrooi met een beetje geraspte Parmezaanse kaas.
5. Breek het eitje open in het midden van het broodje. Probeer het eiwit binnen de rand te houden en zorg dat de dooier heel blijft.
6. Bestrooi naar smaak met zout, peper en bieslook.
7. Leg het broodje in de oven en bak in 20 minuten gaar. Laat nog even stollen, bestrooi met extra bieslook en eet met een halve avocado als topping.

Makkelijke avondmaaltijd, zo op tafel!

TIP + WIN!
Op zoek naar meer glutenvrije inspiratie? Kijk dan eens op de website van Schär, abonneer je op hun nieuwsbrief of volg Schär op Facebook. Heb jij een eigen favoriet glutenvrij recept? Deel dat dan via Facebook of Instagram met ons met #FeelGoodwithSchaer. De fijnste recepten worden beloond met een Schär pakket!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter met #FeelGoodwithSchaer! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Easy dinner: Focaccia met ei, tomaat en parmezaan
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!