Easy Vegan: Bountytaart
3.3 (65.33%) 15 votes

Kennen jullie Living the Green Life? Dit is een compleet plantaardig platform dat laat zien dat een (overwegend) plantaardig eetpatroon uitstekend past binnen een uitdagend, succesvol en bevredigend leven. Vorige maand bracht Sanne van Rooij, oprichtster van Living the Green Life, het boek Easy Vegan uit. Met dit boek laat Sanne zien hoe je met uitsluitend plantaardige producten heerlijke en gezonde gerechten kunt bereiden, zonder uren in de keuken te staan. Wij mogen drie recepten delen uit dit mooie kookboek. We begonnen met de American Pancakes voor een zondags ontbijt en een zoete aardappelstoofpot voor een gure herfstdag. Als afsluiter delen we het recept voor deze bountytaart met kokos en chocolade.


Uit het boek: Van chocolade en kokos kun  je de lekkerste dingen maken. Denk bijvoorbeeld aan een bountysmoothie, bountyreepjes of een bountytaart! De laatste is een van mijn paradepaardjes. Deze taart is zo lekker dat iedereen die hem eet ineens toch wel een beetje enthousiast wordt over plantaardig eten. Want: ‘Hé, als dit vegan is, dan zal de rest ook wel meevallen!’. Krijg je vrienden of familie te eten en wil je ze echt iet speciaals voorzetten? Dan is deze bountytaart een optie.

Wat heb je nodig voor 8 personen?
Voor de taart:

  • 200 g dadels
  • 125 g walnoten
  • 125 g kokosrasp
  • 125 g cashewnoten
  • 400 ml volle kokosmelk
  • 2 el kokosolie
  • 2 el ahornsiroop
  • 150 g pure chocolade
  • cacaopoeder

Tools:
Keukenmachine

Hoe maak je deze bountytaart?

  1. Doe de dadels, walnoten en 75 g kokosrasp in je keukenmachine en mix tot alle ingrediënten aan elkaar plakken. Druk het dadelmengsel in het bakblik en zet in de koelkast.
  2. Kook de cashewnoten 10 minuten tot ze zacht zijn en doe ze, samen met 200 ml kokosmelk, kokosolie, de overige 50 g kokosrasp en de ahornsiroop in de keukenmachine. Maal alles fijn. Schep dit op de bodem van de bountytaart en zet weer terug in de koelkast.
  3. Giet de overige 200 ml kokosmelk in een steelpannetje en verwarm. Breek de chocolade in stukjes en roer deze door de kokosmelk. Roer tot ze helemaal zijn gesmolten. Giet over de kokoslaag van de bountytaart en zet een nachtje in de koelkast. Bestrooi de taart voor het serveren met cacaopoeder.

Allergenen: vegan, raw, glutenvrij, sojavrij

Heb jij deze taart naar het recept van Sanne van Rooij gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Easy Vegan
Sanne van Rooij van Living the Green Life
Uitgever: Kosmos Uitgevers
ISBN 9789021565699
Prijs: €20,-

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Easy Vegan: Bountytaart
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
11stargraygraygraygray Based on 4 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!