Print Friendly, PDF & Email

Wij probeerden de nieuwe boodschappenservice FLINK uit en zetten binnen no-time een flinke vegan lunch op tafel 🙂 Deze clubsandwiches met kaas en rauwkost, spinaziesalade met groenteballetjes en chiapudding met vers fruit zet je, mede dankzij de snelle boodschappen, zo op tafel. Daardoor kan je zo veel mogelijk tijd buiten doorbrengen in de tuin, het park of op het strand. Fijne vegan buitenlunch allemaal!

Ken jij FLINK al?
Dit is dé supermarkt die jouw boodschappen in 10 minuten bezorgt! Het maakt niet uit wat je in huis wilt hebben, want FLINK staat in een ogenblik met een boodschappentas voor je deur. FLINK kan je in meerdere steden vinden, zoals Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Tilburg, Haarlem, Delft, Breda én Groningen. Het enige wat je hoeft te doen is de app te downloaden! Wist je dat ze ook biologische groenten en fruit hebben? Dat allemaal voor dezelfde prijs als in de supermarkt en het wordt met de elektrische fiets tot aan jouw deur gebracht. Wat wil je nog meer? Wij bestelden alles wat wij nodig hadden via FLINK en maakten op ons gemakje een flinke lunch met lekkere broodjes, salade en een zoete traktatie, allemaal 100% plantaardig. Als de boodschappen binnen no-time voor je deur staan is jouw picknickmand eigenlijk al voor de helft klaar, ideaal voor als het zonnetje spontaan gaat schijnen!

Ingrediënten
voor 4 personen

Vegan clubsandwiches:
12 dubbel donker boterhammen
4 tomaten
2 avocado’s
1 komkommer
1 bosje radijs
1 krop Lollo Verte sla
1 doosje Koppert Cress, naar keuze
1 verpakking (150 g) Simply V Plant Based Gourmet Slices
8 tl Mayoneur original vegan mayonaise

Zomerse salade met frisse yoghurtdressing:
2 zoete aardappels
1 verpakking (180 g) VegaFit Oats Balls Carrot Pumpkin
400 g aardbeien
300 g spinazie
450 g groene asperges
70 g munt
70 g basilicum
200 ml Alpro Soya Mild & Creamy Yoghurt
1 el extra vierge olijfolie
zout en peper

Chiapudding met vers fruit:
400 ml Oatly Haverdrank
12 tl chiazaad
125 g frambozen
125 g bosbessen

Tip! Geen zin of tijd om zelf chiapudding te maken? Voeg dan Chiapudding van Bloemcool toe aan je bestelling, deze Breakfast Pots zijn ideaal om mee te nemen naar buiten!

IJskoffie met havermelk:
600 ml Oatly Haverdrank Barista Edition
4-8 espresso’s
ijsblokjes

Bereidingswijze

Voor de clubsandwiches:

  1. Rooster de 12 sneetjes brood in het broodrooster, in een pan met een beetje olie of 5 minuten op 175 °C in een voorverwarmde oven totdat ze krokant geworden zijn.
  2. Snijd de tomaten, komkommer en radijsjes in plakjes, pluk de sla en halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in plakjes.
  3. Bestrijk vier geroosterde boterhammen met vegan mayonaise en verdeel hier een aantal blaadjes sla over, gevolgd door een aantal plakjes tomaat en een plakje vegan kaas. Bestrijk nog vier boterhammen met vegan mayonaise en leg deze met de bestreken kant omhoog op de kaas. Verdeel hier plakjes komkommer, avocado en radijs over gevolgd door kiemen en eindig met de overgebleven boterhammen.
  4. Halveer de clubsandwiches, steek hier een prikkertje in en serveer op een mooi bord of pak in om mee te nemen.

Voor de zomerse salade:

  1. Doe voor de dressing de Alpro Soya Mild & Creamy Yoghurt, de Mayoneur vegan mayonaise, tweederde van de basilicum en tweederde van de munt in een blender of keukenmachine en mix tot een gladde dressing. Bewaar de overgebleven kruiden voor de garnering.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de zoete aardappels in de breedte in plakjes van ongeveer 1 cm dikte, verdeel deze over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 20 minuten in de oven.
  3. Snijd de aardbeien in plakjes en verwijder de harde onderkant van de groene asperges.
  4. Bereid de groenteballetjes volgens de instructies op de verpakking en bak hierna in dezelfde pan de groene asperges totdat ze beetgaar zijn geworden, dit duurt ongeveer 10 minuten.
  5. Verdeel de spinazie over een groot bord, kom of bewaardoos en verdeel hier de zoete aardappel, groene asperges, groenteballetjes, aardbeien en overgebleven blaadjes munt en basilicum over.
  6. Als je de salade mee wilt nemen kun je nu de deksel op de bewaardoos doen en de kruidendressing meenemen in een aparte pot, fles of bakje.
  7. Giet, wanneer je klaar bent om de salade te serveren, de dressing over de salade. Smakelijk!

Voor de chiapudding met vers fruit:

  1. Vul vier kleine glaasjes of bakjes ieder met 3 theelepels chiazaadjes. Verdeel hier vervolgens de haverdrink over en roer een keer door.
  2. Zet de glaasjes in de koelkast en wacht minimaal 2 uur totdat de pudding is ingedikt.
  3. Haal de chiapudding uit de koelkast en garneer voor het serveren met frambozen en blauwe bessen of ander fruit.

Voor de ijskoffie:

  1. Zet de espresso’s en laat deze afkoelen in de koelkast. Heb je direct zin in koffie? Gooi dan extra ijsblokjes in de glazen om het afkoelen te versnellen 😉
  2. Verdeel de ijsblokjes over de glazen en giet hier per glas een shot espresso over of een dubbel shot voor een extra koffie-boost.
  3. Schuim de havermelk op de koude stand op in een melkopschuimer voor een frozen cappucino of giet de havermelk direct in de glazen voor een iced latte.
  4. Voeg eventueel nog een scheutje karamel- of vanillesiroop toe aan de koffie of serveer direct.

Tip! Geen zin in ijskoffie? Serveer bij deze picknick een glaasje vegan wijn of een ander verfrissend drankje zoals water met munt en komkommer. Wij gingen voor de Biologische Purato Pinot Grigio uit Sicilië om mee te proosten op het zonnige weer!

Ga jij ook bij FLINK bestellen én gezellig buiten eten deze zomer? Deel je jouw ultieme picknickrecept met ons? Wij kijken uit naar alle zomerse gerechten!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Een flinke vegan picknick met clubsandwiches, salade en een zoete traktatie!
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 9 Review(s)