Eiersalade broodpudding
Lauren Kreijger

Eiersalade broodpudding

zondag 05 april 2020
Dit weekend staat De Hippe Vegetariër in het teken van Pasen! Verrukkelijke paasontbijtjes en goed vullende brunchrecepten; met deze recepten zorg je ervoor dat ook dit jaar Pasen weer een succes wordt. Maak in plaats van standaard eiersalade deze eiersalade broodpudding!

Ingrediënten
Voor 1 flinke schaal broodpudding
55 minuten bereidingstijd

4 bagels
250 g cherrytomaten
bosje bieslook
4 eieren
125 ml melk
4 el zuivelspread
2 el yogonaise of mayonaise
1 tl mosterd
snuf peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.

  2. Snijd de bagels in blokjes en halveer de cherrytomaten. Meng dit met de mayonaise, zuivelspread en mosterd. Schep in de ovenschaal en verdeel met een spatel.

  3. Snijd de bieslook fijn en doe dit samen met de overige ingrediënten in een kom. Kluts de eieren los.

  4. Giet het mengsel over de bagels en schep dit om met een lepel. Zorg dat iedere bagel onder het mengsel zit. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet deze 25 minuten in de oven. Verwijder hierna het aluminiumfolie en bak nog 20 minuten.


 Ga jij deze eiersalade broodpudding maken? Of heb je zelf een lekker paasbrunch idee? Laat het ons weten in de reacties, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

1 Reacties

Goedemorgen, Ik zou graag wat begeleiding willen vragen om een vegetariër te worden. Wat moet ik daar stoppen met eten? hoe zit het met melk en eieren? Help me alstublieft om de balans te vinden om een vegetariër te zijn. God zegene Orlando Rabaca

11:44 19 januari 2024

Hoi Orlando, wat leuk om te horen dat je vegetariër bent geworden! Je hebt ons platform gevonden, dat is een goed begin, hier vind je 2 x per dag een nieuw artikel met daarin tips of inspiratie op het gebied van vegetarische voeding. Qua koken zou ik proberen af te stappen van het aardappelen-groenten-vlees principe, maar meer te denken in eenpansgerechten zoals curry, ovenschotels en bijvoorbeeld pasta's, soepen en maaltijdsalades. Daarnaast is het een kwestie van (langzaam) vlees en vis vervangen bij het ontbijt, tijdens de lunch, het avondeten maar ook tussendoor. Dit kun je doen door langzaam af te bouwen met vlees/vis of direct helemaal om te gaan, wat werkt voor jou!

11:44 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.