Print Friendly, PDF & Email

Blijf jij het maken van risotto ook een uitdaging vinden? Of heb je soms geen zin om na een lange dag nog lang in de keuken te moeten staan? Geen probleem, we’ve got you met dit recept voor een heerlijke oven risotto. Het recept komt uit het kookboek van Donna Hay: Everyday Fresh. Benieuwd wat wij vonden van het kookboek? Lees dan hier onze review!

Ingrediënten
Voor 4 personen
300 g risotto rijst
1 prei, gesneden
2 el citroentijm bladeren
1,25 l vegetarische bouillon
100 g baby spinazie
120 g fijngesneden boerenkool (zonder stengels)
2 tl fijne citroenrasp
1 el limoensap
5 g grof gehakte basilicum
40 g geraspte parmezaan
1 el extra vierge olijfolie
zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Verwarm een diepe ovenvaste koekenpan op middelhoog vuur. Voeg olie, prei, citroentijm, zout en peper toe en bak 5 minuten of totdat de prei zacht en goudbruin is.
3. Voeg de rijst en bouillon toe en roer het door. Zet de deksel op de pan of dek de pan af met aluminiumfolie en doe het 20 minuten in de oven. Laat het geheel daarna nog 5 minuten afgedekt staan.
4. Verwijder de deksel of aluminiumfolie en roer de baby spinazie, boerenkool, citroenrasp en citroensap door de risotto.
5. Blijf roeren totdat de risotto romig is en de groenten gaar zijn. Roer tenslotte de basilicum en parmezaan erdoorheen.

 

Everyday Fresh
Donna Hay
Uitgever: Spectrum
ISBN:9789000375189
Prijs: €32,99

Heb jij deze risotto gemaakt? Of heb je een ander favoriet recept voor risotto? Laat het ons weten in een reactie, of op Instagram of Facebook. We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Everyday Fresh: super groene gebakken risotto
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!