Print Friendly, PDF & Email

Dit recept voor een heerlijke oven risotto komt uit het nieuwe kookboek van Donna Hay: Everyday Fresh. Even alles aanbakken en daarna laat je de oven gewoon het werk doen. Handig voor de mensen waarbij het maken van risotto toch lastig blijft. Of gewoon voor als je na een lange dag niet meer zoveel zin hebt om lang in de keuken te staan. Ben je benieuwd naar onze mening over het kookboek Everyday Fresh? Lees dan hier onze review!

Ingrediënten:
Voor 4 personen
1 el extra vierge olijfolie
1 prei, gesneden
2 el citroentijm bladeren
zeezout en zwarte peper
300 gr risotto rijst
1,25 l vegetarische bouillon
100 g baby spinazie
120 g fijngesneden boerenkool (zonder stengels)
2 tl fijne citroenrasp
1 el limoensap
5 g grof gehakte basilicum
40 g geraspte parmezaan

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Verwarm een diepe ovenvaste koekenpan op middelhoog vuur. Voeg olie, prei, citroentijm, zout en peper toe en bak 5 minuten of totdat de prei zacht en goudbruin is.
  3. Voeg de rijst en bouillon toe en roer het door. Zet de deksel op de pan of dek de pan af met aluminiumfolie en doe het 20 minuten in de oven. Laat het daarna nog 5 minuten met staan met de deksel of het aluminiumfolie op de pan.
  4. Verwijder de deksel of aluminiumfolie en roer de baby spinazie, boerenkool, citroenrasp en citroensap door de risotto.
  5. Blijf roeren totdat de risotto het romig is en de groenten gaar zijn. Roer nu de basilicum en parmezaan door de risotto.

 

Everyday Fresh
Donna Hay
Uitgever: Spectrum
ISBN:9789000375189
Prijs: €32,99

Heb jij deze risotto gemaakt? Of een ander recept uit Everyday Fresh van Donna Hay? Laat het ons weten in een reactie, of op Instagram of Facebook. We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Everyday Fresh: super groene gebakken risotto
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!