Op zoek naar een overheerlijk gerecht dat je binnen een mum van tijd op tafel kunt zetten? Dan is flammkuchen met mais en courgette de perfecte keuze voor jou! Dit knapperige en smaakvolle gerecht is afkomstig uit de maaltijdbox van Ekomenu. De combinatie van de zoete mais en de hartige courgette is een waar feest voor de smaakpapillen en zal je gegarandeerd doen watertanden. Bovendien is flammkuchen super makkelijk te maken en kun je het aanpassen aan je eigen smaakvoorkeuren. Laten we aan de slag gaan en genieten van een heerlijke flammkuchen met maïs en courgette!
De maaltijdboxen van Ekomenu
Ook wij kiezen af en toe voor het gemak van een maaltijdbox. Ekomenu is hierin voor ons de perfecte aansluiting! Door de smaakvolle recepten die je kunt bestellen bij Ekomenu leren we genoeg nieuwe smaakcombinaties, eten we 100% biologisch en eten we volledig op maat. Er is keuze uit 14 verschillende leefstijlmenu’s, dus er is genoeg keuze voor iedereen! Bestel via deze link snel ook jouw maaltijdbox en geniet van heerlijke recepten! Wij zijn fan! En goed nieuws: met de code 50HVEGA krijg jij nu 50% korting op jouw eerste maaltijdbox. Waar wacht je nog op?
Ingrediënten
voor 2 personen
2 stuks flammkuchendeeg
1 ui, in dunne ringen
1 courgette, in blokjes
½ bosui, in ringetjes
200 g maïs, afgespoeld en uitgelekt
200 g kastanjechampignons, in plakjes
50 g zongedroogde tomaat tapenade
1 el Italiaanse kruiden
1 el olijfolie extra vierge
zout en peper
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 230 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak het flammkuchendeeg 3-5 minuten onderin de hete oven. Haal uit de oven en leg even opzij.
2. Bestrijk het flammkuchendeeg losjes met de tomatentapenade en beleg met de courgette, ui, champignons en maïs. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met de Italiaanse kruiden, zout en peper. Bak de flammkuchen nog 8-10 minuten boven in de hete oven.
3. Haal de flammkuchen uit de oven en garneer met de bosui.
Tip: Je kunt de bosui ook meebakken in de oven.
Heb jij dit recept van Ekomenu gemaakt? Ben jij fan van de box of wil je het gaan proberen? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!






Sinds een paar maanden gebruik ik regelmatig Peas Maker stukjes. Ook de niet-vegetariërs eten hiervan zonder morren mee. Echt een aanrader!
https://www.peasmaker.nl/
Hi Niki,
Dit ziet er inderdaad heel lekker uit en fijn dat dit ook een makkelijke optie is voor iedereen!
Liefs,’
Tessa
Hey Hallo redactie van Dehippevegetarier.nl!
Ik ben echt fan van jullie vegetarische recepten en dit keer was het weer raak met jullie flammkuchen met mais en courgette. Het zag er geweldig uit en het was zo makkelijk te maken, zelfs voor een kookkluns zoals ik! Ik ben zo blij dat ik een nieuw gerecht heb ontdekt dat ik regelmatig kan maken en delen met mijn vrienden en familie. Bedankt voor het delen van deze fantastische recepten en ik kan niet wachten om meer te proberen.
Groetjes,
Melvin
Hi Melvin,
Bedankt voor je reactie, daar worden wij blij van!
Heel fijn dat je er zoveel plezier van hebt!
Heel veel kookplezier met al onze recepten!
Liefs,
Tessa