Print Friendly, PDF & Email

Aankomende maandag 4 juli vieren we het bestaan van één van onze favoriete vruchten, want dan is het Jackfruit Day! Wij zijn helemaal dol op deze veelzijdige vrucht. Het allerliefst gebruiken wij jackfruit als vleesvervanger. Jonge jackfruit neemt namelijk smaken goed op en heeft door zijn vleesachtige structuur een heerlijke bite. Deze taco’s hebben dan ook alles wat je wil: ze zijn fris, kruidig, lichtpittig en hebben een goede bite. Zo lekker!

Jackfruit Day
In 2016 is er een heuse feestdag in het leven geroepen om te vieren wat voor geweldige en veelzijdige vrucht dit is: Jackfruit Day! In Sri Lanka, en andere Aziatische landen, wordt jackfruit gezien als wonder gewas. Jackfruitbomen leveren namelijk zo’n 200-500 vruchten per jaar, dat is ontzettend veel! De jackfruitbomen zijn daarnaast als natuurlijke voedingsbron beschermd, zo hoeven ze in Sri Lanka dus niet bang te zijn voor ontbossing. De bomen kunnen tot wel 30 meter hoog worden en de vrucht zelf is ook enorm! Een jackfruit kan wel tot 50 kilogram wegen en is daarmee de grootste vrucht ter wereld. Wauw!

Wat een bijzondere vrucht is het toch! Wist jij dit al over jackfruit? Rootzz of Nature wel! Zij weten allang hoe geweldig deze vrucht is en gebruiken het daarom voor hun vleesvervangers. Hun visie? Deze geweldige vrucht naar jouw bord brengen. Op Jackfruit Day wordt jackfruit daarom extra in het zonnetje gezet. Wij vieren op 4 juli samen met Rootzz of Nature het bestaan van deze vrucht. En zeg nou eerlijk, welke dag is er nou meer perfect voor deze frisse jackfruit taco’s dan Jackfruit Day! Vier jij deze dag met ons mee?

Ingrediënten
voor 4 personen
2 verpakkingen Rootzz of Nature Jackfruit reepjes
2 limoenen
1 verpakking (12 stuks) tacoschelpen
120 g haver fraîche
3 el chipotlesaus
2 el olijfolie
1 tl gerookte paprikapoeder
½ tl gemalen komijnzaad
½ tl knoflookpoeder
zout en peper

voor de mango-avocadosalsa
2 avocado’s, in blokjes
1 mango, in blokjes
1 limoen, het sap
½ rode ui, gesnipperd
100 g cherrytomaten, in kwarten
10 g koriander, fijngehakt
2 el olijfolie

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 °C en verdeel de tacoschelpen over een ovenschaal. Verwarm deze 5 minuten in de oven.
2. Meng de Rootzz of Nature Jackfruit reepjes met de chipotlesaus, olijfolie, paprikapoeder, gemalen komijnzaad en knoflookpoeder in een kom. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
3. Verhit een koekenpan met olie op hoge temperatuur en bak de gekruide jackfruit reepjes 2-3 minuten totdat deze goudbruin kleuren.
4. Meng de ingrediënten voor de mango-avocadosalsa in een kom. Proef en breng op smaak met zout en peper.
5. Meng het sap en rasp van 1 limoen met de haver fraîche in een kom. Snijd de andere limoen in partjes.
6. Schep de gekruide jackfruit reepjes in de tacoschelpen, gevolgd door de mango-avocadosalsa en wat van de haver fraîche. Serveer met een limoenpartje.

Heb jij deze frisse taco’s ook gemaakt? Verras ons met een foto op Instagram via #dehippevegetarier of @dehippevegetarier of via een reactie op Facebook of het blog. Happy Jackfruit Day!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Frisse jackfruit taco’s met limoen-fraîche en een mango-avocado salsa
Published On
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 2 Review(s)