Print Friendly, PDF & Email

Naast dat noedels heerlijk zijn in warme gerechten, kun je er ook verrukkelijke salades mee maken. Deze noedelsalade met onder andere gegrilde mango en courgette is super kleurrijk en smaakvol. Serveer het met een lekkere pindadressing en verse kruiden! Lees hier hoe je hem zelf maakt.

Ingrediënten
voor 4 personen
3 bosuien, in reepjes
1 mango, in partjes
1 courgette, in dunne linten van 0,5 cm dikte
1 winterpeen, in dunne reepjes
1 gele paprika, in dunne reepjes
1 limoen, in partjes
250 g mihoen
30 g pinda’s
5 g koriander, grof gesneden
5 g munt, grof gesneden
zonnebloemolie

voor de dressing
1 limoen, het sap
1 teentje knoflook, geperst
2 el sesamolie
2 el pindakaas
1 el sriracha
1 el agavesiroop

Bereidingswijze
1. Verhit wat zonnebloemolie in een grillpan of een contactgrill en grill de mango partjes 4 minuten hierin totdat er grillstrepen ontstaan. Keer halverwege om. Herhaal dit voor de courgettelinten.
2. Bereid de mihoen volgens de bereidingswijze op de verpakking.
3. Meng de ingrediënten voor de dressing in een kom.
4. Doe de mango, courgette, winterpeen, gele paprika en mihoen in een kom, voeg de helft van de dressing toe en hussel het geheel door elkaar. Garneer met de koriander, munt en pinda’s. Serveer met limoenpartjes en de overgebleven dressing. Serveer direct.

Heb jij dit recept zelf gemaakt? Tag ons met een foto op Instagram via @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Of laat het ons weten in een reactie op het blog of Facebook. Wij zijn benieuwd! 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Frisse noedelsalade met gegrilde mango en courgette
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)