Print Friendly, PDF & Email

Dit is een vrolijke zomers salade boordevol verrassende ingrediënten: dungesneden gemarineerde venkel, sinaasappels, linzen en avocado met een simpele zo-klaar-dressing. Lekker veel maken, savonds van genieten en dan de rest de volgende dag als gezonde lunch op kantoor of in het park!

Wat heb je nodig?
Voor salade:
1 bol venkel
2 sinaasappels, het vruchtvlees
1 avocado
250 gram gekookte linzen
1 bosje peterselie, grof gehakt

Voor de dressing:
1 sinaasappel, het sap
1 citroen, het sap
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel rode wijn azijn
1 theelepel pittige mosterd

Hoe maak je deze vrolijke salade?
Als je verse linzen gebruikt, kook deze dan volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar, laat anders het blik uitlekken. Gebruik een mandoline of een scherp mes om de venkel heel dun te snijden. Maak dan de dressing: meng in een kommetje het sinaasappelsap, de citroensap, de olijfolie, de rode wijn azijn en de pittige mosterd tot een egale dressing en breng op smaak met zout en peper. Laat de dungesneden venkel hier zo lang mogelijk in marineren. Snij ondertussen de twee sinaasappels in blokjes, de avocado in plakjes en hak de blaadjes van de peterselie grof. Giet de venkel af (bewaar de dressing!) en meng alle ingrediënten – behalve de avocado – in kom. Spreid uit over een platte schaal of over de borden, besprenkel met wat dressing naar smaak en maak af met de avocado. Je bent klaar om te serveren!

Bron: Oh My Veggies. Vrolijk vegetarisch en veganistisch verzamel kookblog

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Frisse salade met venkel, sinaasappel, linzen en avocado
Published On

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!