Koken met fruit? Iets wat we volgens Matthias en Richard veel te weinig doen. In hun kookboek ‘Fruit plukken’ nemen zij je mee in de wereld van fruit. Van telen tot aan recepten, het staat er allemaal in. Wij mogen vandaag een recept uit dit kookboek met jullie delen: mini-pizza’s met appel, courgette en pecorino pepato, yum!
Ingrediënten
voor vier personen
1 appel, in dunne plakken
500 g bloem tipo 00
100 g emmentaler, geraspt
100 g polenta
15 g suiker
7 g gedroogde gist
5 g kerriepoeder
5 g zout
3 g gedroogde oregano
3 g komijnzaad
300 ml lauw water
2 el olijfolie
zout en peper
voor de topping
1 courgette, in dunne plakken
olijfolie en boter
voor de garnering
150 g rucola
150 g pecorino pepato, in plakjes geschaafd
Bereidingswijze
1. Roer het water, de suiker en olijfolie in een mengbeker door elkaar. Voeg de gist toe en laat een paar minuten staan tot het mengsel begint te schuimen.
2. Meng de bloem, polenta en het zout in een grote mengkom. Schenk langzaam het gistmengsel bij de bloem en meng tot het goed is opgenomen en zich een samenhangend deeg heeft gevormd. Kneed het deeg nog een paar minuten door tot het elastisch is en vorm er een gladde bol van.
3. Smeer een schone mengkom in met olie en leg de deegbol erin. Dek af met een vochtige theedoek en laat het deeg circa 1 uur op een warme plaats rijzen tot het volume verdubbeld is. Kneed het af en toe door om de lucht eruit te krijgen.
4. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed het nog een keer door. Maak er kleine balletjes van en rol deze uit tot mini-pizza’s.
5. Verwarm de oven voor tot 200 graden.
6. Verhit een beetje olie en boter in een koekenpan. Bestrooi de plakken courgette met de oregano, zout en peper. Bak de courgettes halfgaar en schep ze uit de pan.
7. Meng het komijnzaad met de kerriepoeder op een bord. Haal de plakken appel door het specerijenmengsel en bak ze goudbruin in de koekenpan.
8. Beleg de pizza’s met een beetje kaas en verdeel de appel en courgette om en om over de pizza’s.
9. Bekleed een bakplaat met bakpapier, leg de pizza’s erop en bak ze ongeveer 12 minuten tot de randen goudbruin zijn.
10. Serveer de mini-pizza’s met rucola en pecorino pepato. Eet smakelijk!
Ga jij dit recepten proberen? Of heb jij het kookboek 'Fruit plukken' al in huis? Wij zijn benieuwd naar jouw mening. Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram.
Ingrediënten
voor vier personen
1 appel, in dunne plakken
500 g bloem tipo 00
100 g emmentaler, geraspt
100 g polenta
15 g suiker
7 g gedroogde gist
5 g kerriepoeder
5 g zout
3 g gedroogde oregano
3 g komijnzaad
300 ml lauw water
2 el olijfolie
zout en peper
voor de topping
1 courgette, in dunne plakken
olijfolie en boter
voor de garnering
150 g rucola
150 g pecorino pepato, in plakjes geschaafd
Bereidingswijze
1. Roer het water, de suiker en olijfolie in een mengbeker door elkaar. Voeg de gist toe en laat een paar minuten staan tot het mengsel begint te schuimen.
2. Meng de bloem, polenta en het zout in een grote mengkom. Schenk langzaam het gistmengsel bij de bloem en meng tot het goed is opgenomen en zich een samenhangend deeg heeft gevormd. Kneed het deeg nog een paar minuten door tot het elastisch is en vorm er een gladde bol van.
3. Smeer een schone mengkom in met olie en leg de deegbol erin. Dek af met een vochtige theedoek en laat het deeg circa 1 uur op een warme plaats rijzen tot het volume verdubbeld is. Kneed het af en toe door om de lucht eruit te krijgen.
4. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed het nog een keer door. Maak er kleine balletjes van en rol deze uit tot mini-pizza’s.
5. Verwarm de oven voor tot 200 graden.
6. Verhit een beetje olie en boter in een koekenpan. Bestrooi de plakken courgette met de oregano, zout en peper. Bak de courgettes halfgaar en schep ze uit de pan.
7. Meng het komijnzaad met de kerriepoeder op een bord. Haal de plakken appel door het specerijenmengsel en bak ze goudbruin in de koekenpan.
8. Beleg de pizza’s met een beetje kaas en verdeel de appel en courgette om en om over de pizza’s.
9. Bekleed een bakplaat met bakpapier, leg de pizza’s erop en bak ze ongeveer 12 minuten tot de randen goudbruin zijn.
10. Serveer de mini-pizza’s met rucola en pecorino pepato. Eet smakelijk!
Ga jij dit recepten proberen? Of heb jij het kookboek 'Fruit plukken' al in huis? Wij zijn benieuwd naar jouw mening. Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram.
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.