Zin in een vitamineboost in de vorm van een salade? Deze witlofsalade met bleekselderij, kiwi en sinaasappel is heerlijk fris. De toevoeging van spelt zorgt dat het ook nog lekker vullend is! Lees hier het recept.
Ingrediënten
voor 4 personen
4 stronken witlof, in dunne reepjes
3 stengels bleekselderij, in dunne reepjes
3 kiwi’s, in blokjes
2 sinaasappels, in blokjes
2 bosuien, in ringen
200 g spelt
50 g walnoten, grof gehakt
30 g rozijnen
zout en peper
voor de sinaasappeldressing
1 sinaasappel, het sap
4 el extra vierge olijfolie
1 tl agave siroop
1 tl mosterd
Bereidingswijze
1. Kook de spelt volgens de instructies op de verpakking.
2. Laat de rozijnen even weken in een bakje heet water.
3. Meng de ingrediënten voor de dressing in een kom. Proef en breng op smaak met zout en peper.
4. Doe de spelt, witlof, geweekte rozijnen en de bosui in een kom, voeg de dressing toe en hussel het geheel door elkaar. Voeg dan de sinaasappels en kiwi’s toe.
5. Verdeel de salade over de borden en garneer het met de walnoten. Serveer direct.
Heb jij deze frisse salade vol vitaminen gemaakt? Verras ons met een foto op Instagram via @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Of laat een reactie achter op Facebook!






Reactie verzenden