Print Friendly, PDF & Email

Wij zijn dol op koken met groenten en proberen hier soms extra creatief mee te zijn. Daarom probeerden wij eens iets anders dan preitaart, preisoep of ovenschotel met prei. Wij maakten net iets anders: geblakerde prei Van Eigen Bodem met vinaigrette en een gepocheerd ei. Lekker feestelijk met prei!

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
12 preien
4 eieren
4 tl azijn
zout en peper

Voor de dressing
4,5 tl witte wijnazijn
4,5 tl olijfolie
3 tl mosterd
3 tl dragon, fijngesneden
zout en peper

Extra
bakpapier
keukenpapier

Hoe maak je deze geblakerde prei met vinaigrette en een gepocheerd ei?

  1. Verwarm de oven voor op 220°C en verdeel de prei over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de prei 55 minuten in de oven terwijl je ze halverwege de kooktijd omdraait.
  2. Plaats voor de dressing alle ingrediënten in een kom en mix tot een egale dressing. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  3. Breng ruim water aan de kook in een steelpan. Voeg 4 theelepels azijn toe aan de pan en wacht tot het water kookt. Maak een draaikolk met de steel van een houten lepel en breek een ei open in de draaikolk en zet het vuur uit. Pocheer het ei gedurende 3,5 minuut. Haal het ei voorzichtig met een schuimspaan uit de pan en laat het ei afkoelen in een kom met koud water. Verplaats het ei naar een bord met keukenpapier en laat het uitlekken.
  4. Haal de prei uit de oven en verwijder de boven- en onderkant samen met de zwart geworden buitenste bladeren van de preien. Verdeel de preien over de borden. Leg het gepocheerde ei op de prei en verdeel de dressing over het bord. Maal tot slot nog zout en peper over het ei naar smaak.

Smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt? Deel een foto van jouw creatie met ons via Facebook, Instagram of Twitter. Wij zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Geblakerde prei met vinaigrette en een gepocheerd ei
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!