Gegrilde ananas van de barbecue met kokosijs
5 (100%) 1 vote

Wie zegt dat de barbecue alleen gereserveerd is voor vlees? Als je eenmaal een ananas op de BBQ gegrild hebt, zit je volledig met je hoofd in de tropen. In dit recept van Oil & Vinegar serveer je ‘m met een ingekookt sausje van ginger beer, roze peper, mangochutney en een fikse bol romig kokosijs.

Ingrediënten
1 ananas
1 el rozepeperkorrels
6 el Chutney Mango & Spices
1 kaneelstokje
4 el passievruchtazijn
4 bollen (kokos)ijs
1 blikje (33 cl) ginger beer (gemberbier)

Bereiding
1. Verwarm je barbecue of grillpan tot ongeveer 180 °C.
2. Snijd de ananas in schijven van ongeveer 1 cm dik. Grill de schijven tot er mooie streepjes op zitten en draai ze op zo’n manier dat er een ruitjespatroon ontstaat.
3. Breng het gemberbier aan de kook in een pannetje met het kaneelstokje, rozepeperkorrels en de passievruchtazijn. Laat het mengsel inkoken tot je ongeveer 1/3 overhoudt.
4. Serveer elke schijf ananas met een flinke eetlepel mangochutney, schenk er wat van je zelfgemaakte gembersiroop overheen en om het feest compleet te maken: schep er een flinke bol kokosijs naast.

Serveertip: gaat goed samen met een blikje ginger beer.

Heb jij dit recept voor op de BBQ gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op de website, Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
Gegrilde ananas van de barbecue met kokosijs
Article Name
Gegrilde ananas van de barbecue met kokosijs
Description
In dit recept serveer je ananas van de barbecue met een ingekookt sausje van ginger beer, roze peper, mangochutney en een fikse bol romig kokosijs.
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!