Gegrilde paksoi salade met paddestoelen
4 (80%) 1 vote[s]

De paddenstoelen spiesjes was al een ding, maar op deze wijze maak je er een salade van en presenteer je een nieuwe klassieker. De paksoi en paddenstoelen kunnen besprenkeld met olijfolie gewoon op de barbeque. De dressing is de finishing touch en die maak je snel en simpel van knoflook, gember, sojasaus en citoensap. Met nog een beetje sesamolie voor het karakter. Gebakkensesamzaadjes er over en voila!

Wat heb je nodig voor de paksoi salade?
2 paksoi
1 teentje knoflook
stukje gember van ca. 1 cm
1 tl sesamolie
2 el sojasaus
sap van 1 citroen
1 tl suiker
2 el sesamzaadjes
225 g paddenstoelen seizoensmix
2 el extra vergine olijfolie
extra nodig: 8 satéprikkers

Hoe maak je de paksoi salade?
Halveer de paksoi in de lengte en in de breedte. Snij de knoflook en gember fijn. Meng samen met de sesamolie, sojasaus en citroensap. Roer er de suiker door. Bak de sesamzaadjes in een droge koekenpan goudbruin. Boen dan, indien nodig, de paddenstoelen schoon en besprenkel met olijfolie. Grill de paksoi samen met de champignons in een grillpan. De paksoi en champignons kunnen ook prima op de barbecue bereid worden. Rijg ze dan eerst op spiesen zodat ze niet door het rooster vallen. Schenk voor het serveren de dressing erover en bestrooi met de sesamzaadjes.

Heb jij deze paksoi salade gemaakt? Laat dan jouw creatie zien op Facebook, Instagram of Twitter. Wij zijn benieuwd!

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!