Print Friendly, PDF & Email

De paddenstoelen spiesjes waren al een ding, maar door middel van dit recept voor een salade variant presenteer je een nieuwe klassieker! De paksoi en paddenstoelen kunnen besprenkeld met olijfolie gewoon op de barbecue. De dressing is de finishing touch en die maak je snel en simpel van knoflook, gember, sojasaus en citoensap. Niet te vergeten: met nog een beetje sesamolie voor het karakter. Gebakken sesamzaadjes eroverheen, et voila!

Ingrediënten
2 paksoi
1 teentje knoflook
stukje gember van ca. 1 cm
1 tl sesamolie
2 el sojasaus
sap van 1 citroen
2 el sesamzaadjes
225 g paddenstoelen seizoensmix
2 el extra vergine olijfolie
1 tl suiker
extra nodig: 8 satéprikkers

Bereidingswijze
1. Halveer de paksoi in de lengte en in de breedte. Snij de knoflook en gember fijn. Meng samen met de sesamolie, sojasaus en citroensap. Roer er de suiker door.
2. Bak de sesamzaadjes in een droge koekenpan goudbruin.
3. Boen, indien nodig, de paddenstoelen schoon en besprenkel met olijfolie. Grill de paksoi samen met de champignons in een grillpan. De paksoi en champignons kunnen ook prima op de barbecue bereid worden.
4. Rijg de champignons en de paksoi aan de satéprikkers zodat ze niet door het rooster vallen. Schenk voor het serveren de dressing erover en bestrooi met de sesamzaadjes.

Heb jij deze paksoi salade gemaakt? Laat dan jouw creatie zien op Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!

Summary
Recipe Name
Gegrilde paksoi salade met paddenstoelen
Published On

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!