Print Friendly, PDF & Email

Curry is zo’n fijn gerecht waar je van alles mee kan combineren. De variant bevat gele curry – de minst pittige variant – kikkererwten, bloemkool en spinazie. Maar je kan er natuurlijk de groenten en peulvruchten bijvoegen die jij lekker vindt! Chantal van Feelgoodbyfood deelde met ons haar recept van deze smaakvolle en romige curry!

Ingrediënten
Voor 2 à 3 personen
2 el gele currypasta (zelfgemaakt of uit een potje)
1 blik kokosmelk
1 blikje kikkererwten (200 gram)
halve bloemkool
1 grote hand verse spinazie
verse kruiden als koriander of peterselie

Wanneer je zelf currypasta maakt, hoef je er alleen nog maar kokosmelk, peulvruchten en groente aan toe te voegen. Gebruik je een potje currypasta, voeg dan tegelijk met de currypasta nog een sjalot, twee teentjes knoflook en een stukje gember toe.

Bereidingswijze
Verwarm een pan zonder olie. Voeg 2 eetlepels currypasta toe en verwarm roerend twee minuten, zodat alle smaken goed vrijkomen. Gebruik je een potje currypasta, voeg dan tegelijkertijd de sjalot, knoflook en gember toe. Voeg de kokosmelk toe en meng goed door elkaar. Snijd de bloemkool in kleine roosjes, spoel de kikkererwten af en voeg beiden toe aan de curry. Laat de curry 10 minuten zachtjes koken en schep af en toe even om. Voeg de laatste minuut de spinazie toe. Garneer eventueel met verse kruiden. Serveer met bruine rijst of naanbrood.

Heb jij deze curry gemaakt? Deel dan jouw creatie op Instagram, Twitter of Facebook. We zijn benieuwd!

Summary
Gele curry met kikkererwten, bloemkool en spinazie
Article Name
Gele curry met kikkererwten, bloemkool en spinazie
Description
Curry is zo'n fijn gerecht waar je van alles mee kan combineren. De variant bevat gele curry kikkererwten, bloemkool en spinazie. Het recept vind je hier!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!