Gele curry met bloemkool en geroosterde kikkererwten
Lauren Kreijger

Gele curry met bloemkool en geroosterde kikkererwten

zaterdag 08 oktober 2022
Wat past er nu beter bij het druilerige herfstweer dan comfort food, om onder een dekentje of bij kaarslicht op te eten. Wij doken lekker de keuken in om dit heerlijke verwarmende recept te maken. Maak jij deze gele curry met bloemkool en geroosterde kikkererwten met ons mee?

Ingrediënten
voor 4 personen
1 pakje Thaise Gele Curry Kruidenpasta
400 ml kokosmelk
4 pitabroodjes
2 lente-uien, in ringen
2 rode uien, in parten
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 bloemkool, schoongemaakt en in gelijke roosjes
200 g doperwten (diepvries)
200 g kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
15 g koriander, gehakt
200 ml dikke yoghurt

4 el olijfolie
1 el garam masala
1 tl kerriepoeder
peper en zout

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Roer twee eetlepels olie en de garam masala met de kikkererwten in een kom. Verdeel de kikkererwten over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi ze met peper en zout. Schuif de bakplaat voor dertig minuten in de oven en schep iedere tien minuten even om. Laat de kikkererwten afkoelen en zet weg tot verder gebruik.
3. Draai de temperatuur van de oven terug naar 180 °C. Leg de bloemkool en de rode ui in parten op een met bakpapier beklede bakplaat. Roer twee eetlepels olijfolie met de knoflook en kerriepoeder door elkaar en verdeel dit over de bloemkoolroosjes en ui. Bestrooi met wat peper. Plaats in het midden van de oven en rooster ongeveer 15 minuten tot de groenten beetgaar zijn.
4. Bak de kruidenpasta kort op hoog vuur. Giet de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Schep vervolgens de geroosterde bloemkool en rode ui er door. Voeg als laatste de doperwten toe en verwarm nog even goed door.
5. Verwarm de pitabroden in de oven of broodrooster.
6. Schep de curry in een schaal en garneer met de lente-ui, geroosterde kikkererwten en de gehakte koriander. Serveer met de yoghurt en de pitabroodjes.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het ons weten in een reactie, of op Facebook. Of tag ons in een foto op Instagram met @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Wij zijn benieuwd!

 

1 Reacties

de curry is byzonder goed gelukt. juist t gebruik van de oven maakte de bloemkool beetgaar. dank je wel

11:40 19 januari 2024

Hi Jack, Wat fijn om te horen! Hopelijk heb je nog veel plezier van dit recept! Liefs, Tessa.

11:40 19 januari 2024

Dit is echt heel lekker. Ik maak wel altijd de dubbele hoeveelheid geroosterde kikkererwten want daar blijf je van eten.

11:40 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.