Warme zomeravonden vragen om een gezellig diner met vrienden of familie. Maar wat zet je tijdens zo’n avond op tafel? In dit verrassende spitskoolgerecht zijn de frisse en kruidige tinten van de azijn een versterkende en balancerende smaakmaker van de spitskool. Ook hoeft er door het gebruik van de kruidenazijn minder zout toegevoegd te worden aan het gerecht. Geniet van het eten en het gezelschap met dit recept!
Ingrediënten
voor 4 personen
2 wortels, julienne gesneden
1 bosui, in dunne ringen
300 g basmatirijst
½ el sesamzaad
voor de honing-knoflook spitskool
2 el Tromp & Rueb kruidenazijn
4 knoflooktenen, geperst
1 spitskool, in 8 parten gesneden
2 el honing (of agavesiroop)
1 el sojasaus
voor de snelle gepekelde komkommer
200 ml Tromp & Rueb kruidenazijn
½ komkommer, in plakjes
200 ml water
1 tl suiker
1 tl zout
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Doe voor de marinade van de honing-knoflook spitskool de knoflook, kruidenazijn en sojasaus in een kom en mix tot een glad geheel.
3. Verhit zonnebloemolie in een braadpan of een andere ovenbestendige pan op middelhoge temperatuur en bak hier de spitskoolparten 5-8 minuten aan beide kanten in aan zodat deze bruin gekleurd zijn. Giet de marinade over de spitskool en zet verplaats de pan naar de voorverwarmde oven. Bak de spitskool 15 minuten in het midden van de oven, totdat deze gaar is.
4. Bereid ondertussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.
5. Maak de snelle gepekelde komkommer. Voeg hiervoor de kruidenazijn, de suiker, het zout en het water in een steelpan en verwarm tot de suiker en het zout zijn opgelost. Giet dit mengsel over de gesneden komkommer in een kom en laat 10 minuten staan.
6. Verdeel de rijst, de wortel en de spitskool over de borden en garneer met bosui en sesamzaad. Serveer direct.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Of nog leuker: stuur ons een foto! We zijn benieuwd.






Reactie verzenden