Print Friendly, PDF & Email

Wil je graag lekker, vegetarisch, gezond én duurzaam eten? En wil je er niet te veel tijd aan kwijt zijn? Dan is De Krat ideaal! De maaltijdbox van de Krat bezorgt duurzaam eten bij jou thuis, met makkelijke en vegetarische recepten erbij geleverd. Zo ben je niet te veel tijd kwijt aan bedenken wat je gaat eten en boodschappen doen. Wij mogen de recepten van De Krat de komende weken delen, dus probeer ze nu zelf! Vandaag delen we het recept voor geroosterde pastinaak en aardappel met frittata van raapstelen.

Ingrediënten
600 g pastinaak
800 g aardappels, bij voorkeur La Ratte
1 citroen
2 zakken raapstelen
1 krop romaine sla
120 g Hollandse gruyere
8 eieren
1 tl gedroogde tijm
olijfolie (extra vierge), om te besprenkelen
3 el olijfolie (extra vierge)
1 el witte wijnazijn
1 tl Dijonmosterd
olie, om te bakken
peper en zout, naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verhit de oven tot 200 graden. Zet alvast een pan met een laagje licht gezouten water op voor de pastinaak en aardappelen.
  2. Schil de pastinaak en aardappelen en snijd in grove stukken. Kook/stoom ze met deksel op de pan in 8 minuten bijna gaar. Laat uitlekken.
  3. Doe de pastinaak en aardappelen in een grote ovenschaal en knijp de citroen er over uit. Doe de uitgeknepen citroenhelften ook in de schaal en voeg zout en peper naar smaak toe. Voeg vervolgens de tijm toe en besprenkel met olijfolie extra vierge. Meng goed en zet de ovenschaal ca. 20-25 minuten in de oven.
  4. Maak de fritatta 15 minuten voordat de aardappelen en pastinaken gaar zijn.
  5. Was de raapstelen, verwijder alleen de worteltjes (niet de stelen) en laat ze met aanhangend water slinken in een diepe pan. Doe ze in een vergiet en druk er zo veel mogelijk water uit. Hak ze grof.
  6. Snijd de romaine sla in repen en was met behulp van een slacentrifuge. Maak een simpele vinaigrette van olie, azijn, mosterd, peper en zout.
  7. Rasp de Hollandse Gruyere kaas.
  8. Klop de eieren los met de geraspte kaas, zout en peper en meng er de raapstelen door. Doe het eimengsel in een koekenpan met wat olie. Draai het vuur lager en laat de fritatta garen, eventueel met deksel.
  9. Snijd de fritatta in 4 stukken (bij 4 personen). Serveer de pastinaak en aardappelen met de stukken fritatta en de frisse little gem sla.

Heb jij dit recept van De Krat gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie in een reactie op de website of een foto op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
Geroosterde pastinaak en aardappel met frittata van raapstelen
Article Name
Geroosterde pastinaak en aardappel met frittata van raapstelen
Description
Wij delen het vegetarische recept van De Krat voor geroosterde pastinaak en aardappel met frittata van raapstelen. Probeer het nu zelf!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!