Print Friendly, PDF & Email

Wil je graag lekker, vegetarisch, gezond én duurzaam eten? En wil je er niet te veel tijd aan kwijt zijn? Dan is De Krat ideaal! De maaltijdbox van de Krat bezorgt duurzaam eten bij jou thuis, met makkelijke en vegetarische recepten erbij geleverd. Zo ben je niet te veel tijd kwijt aan bedenken wat je gaat eten en boodschappen doen. Vandaag delen wij een heerlijk recept van De Krat: geroosterde pompoensalade met rucola, roodlof en karnemelkdressing!

Ingrediënten
Voor 4 personen
45 minuten bereidingstijd
1 kilo pompoen
1 afbakbrood
100 g walnoten
75 g rucola
4 stronken roodlof
150 ml karnemelk
2 tl dragon
1 el citroensap
1 el citroenrasp
3 el olijfolie
1 mespunt chilipoeder
1 tl zout

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Schil de pompoen, snijd in achten en verwijder de zaden. Snijd overdwars in wedges van ca. 1 cm dik. Meng in een kom een derde van de olijfolie met de chilipoeder en de helft van het zout. Voeg de pompoenwedges toe en schud goed om.
3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid daar de pompoen over uit. Schuif in de oven en zet een wekker voor 10 minuten.
4. Haal de dragonblaadjes af en snijd fijn. Meng de karnemelk, de andere helft van het zout, het citroensap, de citroenrasp en de andere twee derde van de olijfolie samen met de fijngesneden dragon.
5. Snijd de roodlof doormidden. Verwijder al dan niet het hart, afhankelijk van je smaak, en snijd in de lengte in dunne reepjes.
6. Hussel de pompoen om en schuif nog 5-10 minuten terug. Leg het brood er 10-12 minuten bij.
7. Bak in een droge koekenpan de walnoten aan totdat de geur vrijkomt en ze wat knapperig worden. Blijf erbij, ze kunnen snel verbranden!
8. Was de rucola met behulp van een slacentrifuge. Haal de pompoen uit de oven en laat een beetje afkoelen.
9. Meng de roodlof en rucola met de dressing in een grote slabak of schaal. Leg daar de iets afgekoelde pompoen op en bestrooi met de walnoten. Zet wat olijfolie op tafel om het brood in te dopen.
10. Serveer de salade met het brood.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie in een reactie op de website of een foto op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Geroosterde pompoensalade met rucola, roodlof en karnemelkdressing
Published On
Total Time