Geroosterde spitskool met feta en witte bonen in tomatensaus
Karlijn Swaen

Geroosterde spitskool met feta en witte bonen in tomatensaus

donderdag 11 mei 2023
Ontdek een verrukkelijk recept dat je smaakpapillen zal verleiden: geroosterde spitskool met romige feta en smaakvolle witte bonen in een heerlijke tomatensaus. Dit gerecht combineert de delicate smaak van geroosterde spitskool met de zoute en romige accenten van feta, terwijl de witte bonen een hartige textuur toevoegen aan de fluweelzachte tomatensaus. Of je nu een liefhebber bent van vegetarische gerechten of gewoon op zoek bent naar een nieuwe en gezonde manier om spitskool te bereiden, dit recept uit de maaltijdbox van Ekomenu zal je zeker verrassen.

 
De maaltijdboxen van Ekomenu

Soms geven we toe aan het gemak van een maaltijdbox en voor ons is Ekomenu de ideale keuze! Bij Ekomenu kun je smaakvolle recepten bestellen die ons verrassen met nieuwe en heerlijke smaakcombinaties. Bovendien genieten we van 100% biologisch eten dat perfect is afgestemd op onze behoeften. Met maar liefst 14 verschillende leefstijlmenu's is er voor iedereen voldoende keuze. Aarzel niet langer en bestel jouw maaltijdbox via deze link om te genieten van geweldige recepten! Wij zijn enthousiast! En hier is nog meer goed nieuws: gebruik de code 50HVEGA en ontvang direct 50% korting op jouw eerste maaltijdbox. Waarom zou je nog wachten?

Ingrediënten
voor 2 personen
1 spitskool, in de lengte in 6-8 dunne parten/stukken
1 teentje knoflook, geperst
200 g witte bonen in tomatensaus
150 g volkoren basmatirijst
100 g feta
5 g verse dille, fijngehakt
olijfolie
zout en peper 

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20-25 minuten gaar. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
2. Doe ondertussen de witte bonen in tomatensaus in een ruime ovenschaal en strooi de dille en knoflook erover. Hussel alles door elkaar.
3. Leg de spitskool tussen de bonen in tomatensaus en verbrokkel de feta over de spitskool, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Bak de spitskool 20 minuten goudbruin.
4. Verdeel de geroosterde spitskool over twee borden en serveer met basmatirijst erbij. 

Tip: Heb je nog spitskool over? Maak een heerlijke koolsalade door de spitskool in fijne plakjes te snijden en aan te maken met olie, zout, peper en azijn. 

Heb jij onze kortingscode bij Ekomenu al eens gebruikt? Of ben je gewoon benieuwd naar nog meer recepten? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd! 

 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.