Gevulde avocado met linzen, boerenkool, pistache en abrikoos
3.8 (75%) 4 votes

Avocado is echt mijn lievelingseten, samen met chocolade. Het helder groene, zachte, romige vruchtvlees is voor mij gezond comfort food. Ik verwerk avocado in diverse gerechten van ontbijt tot diner en toetje. Deze gevulde avocado is mijn meest recente favoriet. Ideaal voor lunch maar ook een feestelijk voorgerechtje bij een diner. Ik vul hem met diepgroene boerenkool, linzen, knapperige pistachenootjes, frisse munt en zoete abrikozen. Een feestje!

Soorten avocado’s
Een avocado behoort tot de fruitsoorten. Het is een ronde tot peervormige vrucht met een relatief harde groene tot paarsbruine schil. Het zachte en romige vruchtvlees is donkergeel tot lichtgroen van kleur. Er zijn drie soorten avocado’s:

  • Fuerte avocado, te herkennen aan zijn gladde, groene schil, middelgrote formaat en vruchtvlees met een milde smaak.
  • Pinkerton avocado, te herkennen aan zijn donkergroene en lichthobbelige schil, lange peervormige formaat en vruchtvlees met een rijke smaak.
  • Mijn favoriet tot slot: Hass avocado, te herkennen aan zijn donkere en hobbelige schil, relatieve grote formaat en licht nootachtige vruchtvlees. Deze avocado is ideaal om te vullen dankzij zijn formaat, grote pit en gerijpte vluchtvlees.

Niets is zo vervelend als een niet-rijpe avocado, daar kan ik echt chagrijnig van worden. Dan maak je hem open en is het vruchtvlees te hard. Niet half zo lekker! Daarom kies ik veligheidshalve het liefst voor een eetrijpe avocado van EAT ME. Dan weet ik zeker dat het goed zit!

Wat heb je nodig?
Lunch voor 2 personen, voorgerecht voor 4 personen

Voor de gevulde avocado
2 Hass avocado’s van EAT ME
1 grote hand boerenkool, fijngesneden
200 gram linzen, gekookt of uit blik
4 takjes verse munt, de blaadjes
50 gram pistachenootjes, fijngehakt
8 gedroogde abrikozen, in reepjes gesneden
½ citroen, het sap

Voor de dressing
2 eetlepels olijfolie
½ citroen, het sap
1 flinke theelepel tahini
zout en peper naar smaak

Bereidingswijze
1. Bereid met de dressing door de olijfolie met het citroensap, de tahini te mixen tot een egale dressing. Proef en breng op smaak met zout, peper en eventueel extra tahini of citroen.
2. Doe de boerenkool in een kom en besprenkel met 2/3 van de dressing. Masseer de dressing met je handen in de boerenkool en laat 10 minuten intrekken.
3. Voeg de linzen toe aan de boerenkool. Voeg ook een deel van de munt, gehakte pistachenootjes en abrikoosreepjes toe, zodat je voldoende overhoudt voor de garnering. Meng door elkaar.
4. Snij de avocado’s in de lengte doormidden, rondom de pit. Draai de twee helften in tegengestelde richting, zodat ze loslaten. Steek de punt van je mes in de pit en wip hem er voorzichtig uit.
5. Schep met een eetlepel voorzichtig een gedeelte van het vruchtvlees uit de avocado, zodat er een laagje van circa 0,5 cm in blijft zitten. Leg dit vruchtvlees op een snijplank, snij in blokjes en meng door de salade.
6. Verdeel de uitgeholde avocado’s over twee of vier borden, schep de salade erin, sprenkel de overige dressing eroverheen en garneer met pistachenootjes en abrikoos. Je bent klaar om te serveren.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Gevulde avocado met linzen, boerenkool, pistache en abrikoos
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!