Gevulde zoete aardappel Chicken Style met zwarte bonen en paprika
4 (80%) 4 votes

Van 5-11 maart is het de Nationale Week Zonder Vlees! Heb jij je al ingeschreven? Om jullie te supporten tijdens de week heb ik samen met zes collega-bloggers en Garden Gourmet (voorheen Tivall) een weekmenu samengesteld waarbij ook je man, vriend(in) en kids het vlees niet zullen missen. Wedden dat je verrast zult zijn?!

Lekker en makkelijk een dagje zonder vlees
Net als De Hippe Vegetariër én de Nationale Week Zonder Vlees wil Garden Gourmet dat iedereen méér plantaardig en minder vlees en vis gaat eten. Zij hebben daarom een super uitgebreid assortiment vleesvervangers (meer dan 30 varianten) met voor ieder wat wils. Ja ook voor je vleesetende vriend of vriendin 🙂 Alle recepten worden uitgelegd in 1 minuut filmpjes, dus je tovert ze echt zo tafel. Ik mocht de week aftrappen met dit heerlijke maandag comfort food recept: gevulde zoete aardappel Chicken Style. Yum!

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
4 zoete aardappels
200 gram filetstukjes Garden Gourmet (van 5-11 maart in de bonus bij AH!)
3 stengels lente-ui, in reepjes
140 gram (1 blikje) tomatenpuree
1 flinke theelepel pikante harissa
50 milliliter water
1 rode paprika, in blokjes
200 gram zwarte bonen, uitgelekt
200 gram Griekse yoghurt
15 gram verse koriander, de blaadjes

Hoe maak je deze gevulde zoete aardappel?
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
2. Was de zoete aardappels (laat de schil erop zitten) en snij hem in de lengte door tot net boven de bodem. Hij mag dus niet uit elkaar vallen. Prik hem in met een vork op meerdere plekken.
3. Leg de zoete aardappel op een bakpapier op je ovenrooster en laat de zoete aardappel in 45 minuten garen. Test of hij gaar is door er met een vork in te prikken, bij grote aardappels kan de baktijd wat langer zijn tot wel 60 minuten.
4. Verhit ondertussen een scheutje olie in een koekenpan en bak de filetstukjes in 5 minuten krokant en goudbruin.
5. Voeg de rode paprika en het witte (onderste) gedeelte van de lente-ui toe en roerbak gedurende 10 minuten.
6. Voeg de tomatenpuree, pikante harissa, het water en de zwarte bonen toe en verwarm even door.
7. Haal de zoete aardappels uit de oven, vouw voorzichtig open en schep een eetlepel uit beide zijden van de smeuïge binnenkant. Voeg die zoete aardappelpuree toe aan de inhoud van de pan en meng.
8. Vul nu de zoete aardappel rijkelijk met de vulling en serveer met een flinke eetlepel Griekse yoghurt en verse koriander.

Benieuwd naar de rest van ons weekmenu?
Kijk hier wat voor lekkers we nog meer voor je in petto hebben:

  • Maandag: gevulde zoete aardappel met filetstukjes van De Hippe Vegetariër
  • Dinsdag: couscoussalade met spinazie-falafel van Feel Good by Food
  • Woensdag: Oosterse noedels van zoete aardappel met wokblokjes van BeauFood
  • Donderdag: vegetarische burrito’s met kruidige fijngehakt van Culinessa
  • Vrijdag: pizza met pompoenbodem en groenteballetjes van Anne Travel Foodie
  • Zaterdag: falafel saladebowl met pikante hummus van Eat Pure Love
  • Zondag: vega burger met wortelspread en mango van Emiels Kitchen

Doe jij mee aan de Nationale Week Zonder Vlees? Heb jij een recept van ons dagmenu gemaakt? Laat het ons weten op social media met #weekzondervlees en #gardengourmet Vinden we leuk!

Summary
recipe image
Recipe Name
Gevulde zoete aardappel Chicken Style met zwarte bonen en paprika
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!