Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (2 stemmen)

Guacamole is mijn absolute favoriete plantaardige dip! De basis van guacamole is de overheerlijke avocado, die uit het zuiden van Mexico komt. Avocado zit vol met gezonde vetten en is goed voor je huid en je haar. Bleekselderij geeft een verrassende bite als je het aan de guacamole toevoegt. Deze guacamole werkt hartstikke goed als dipsaus op feestjes, het liefst met groenten (wortel!) in plaats van chips en zal je zeker niet teleurstellen!

Ingrediënten
Voor 4 personen als dip op feestjes, of als je honger hebt voor 1 persoon

3 grote, rijpe avocado’s
¼ rode of gele ui, van middelmatige grootte
1 handjevol verse koriander, grofgehakt
1 kleine tomaat, in stukjes gesneden
1 teentje knoflook, geperst of fijngehakt
1 stronk bleekselderij, fijngehakt
½ rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
sap van 2 limoenen
1 flinke snuf zout

Bereidingswijze
Snijd de avocado’s doormidden, haal de pit eruit en schep het vruchtvlees in een kom. Om te voorkomen dat de avocado bruin wordt, kun je de pit erin laten. Om de een of andere reden lijkt de avocado dan te “denken” dat-ie niet doormidden gesneden is, waardoor hij niet bruin wordt – of in elk geval een stuk minder snel.

Zorg er tijdens het snijden van de tomaten voor dat je eerst de zaadlijsten verwijdert zodat het geheel niet te vochtig wordt. Doe alle ingrediënten in een kom met de avocado en prak alles fijn met een vork. Doe het niet in een blender, er horen namelijk stukjes in te zitten. Voeg wat zout toe naar smaak en eet de guacamole met wortels óf natuurlijk gewoon met lekkere tortilla chips.

Bon appetit!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

celery-guac-ingredients-2

Summary
recipe image
Recipe Name
Gezonde guacamole met bleekselderij
Published On