Gezonde(re) gevulde speculaas
4.7 (93.33%) 3 votes

Sinterklaas is weer in het land. Dat inspireerde mij om aan de slag te gaan met deze heerlijke gevulde speculaas, die net een beetje gezonder is dan anders! Hij is waanzinnig lekker en vrij van gluten, geraffineerde suikers en lactose. Smullen maar!

Ingrediënten
Voor een ovenschaal van 20×20

Voor de koek
250 gram glutenvrij bloem (ik gebruik de glutenvrije mix van Doves Farm, maar je kan natuurlijk ook gewone bloem gebruiken)
125 gram palmsuiker of kokosbloesemsuiker
17 gram speculaaskruiden
7.5 gram bakpoeder
1 gram zout
150 gram kokosolie

Voor de spijs
250 gram amandelmeel of fijngemalen amandelen
250 gram rijststroop of 150 gram agavesiroop
1 citroen, rasp en sap
2 druppels vanille essence

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Meng de doge ingrediënten van de koek. Verwarm de kokosolie in een pannetje en voeg dat toe aan de droge ingrediënten. Meng het geheel en zet het even aan kant.
3. Meng alle ingrediënten van de spijs in een kom tot een samenhangend geheel. Zet dit even aan kant.
4. Rol de helft van het koekdeeg uit en bekleed hiermee de ovenschaal. Leg hier vervolgens de spijs overheen en bedek als derde laag de spijs met de tweede helft van het koekdeeg.
5. Zet het geheel 40 minuten in de voorverwarmde oven. De gevulde speculaas is klaar als deze een mooie beige tint krijgt.

Enjoy! Ps. Geen zin om hem te maken? Je kunt hem ook kant-en-klaar kopen via www.alexandrazoet.nl.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

img_0222

Summary
recipe image
Recipe Name
Gezonde gevulde speculaas voor Sinterklaas
Published On

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!