Print Friendly, PDF & Email

Mensen die last hebben van glutensensitiviteit of een glutenintolerantie (diagnose vastgesteld door een arts), hebben baat bij een glutenvrij dieet. Speciaal voor deze personen heeft onze gasblogger Maartje een heerlijke glutenvrije spinazie lasagne ontwikkeld. Je vindt het recept hier!

Ingrediënten
Voor 3-4 personen
Voor de vegan ‘roomkaas’
30 g havermout
70 g zonnebloempitten
120 g water
5 g edelgistvlokken
sap van ½ citroen
40 g zongedroogde tomaat
2 tl Italiaanse kruiden
flinke snuf zout
peper

Voor de lasagne
2 puntpaprika’s
1 aubergine (of courgette)
175 g oesterzwammen
1 rode ui
2 tenen knoflook
500 g verse spinazie
60 g Kalamata olijven
9 glutenvrije lasagnebladen

Belangrijk!
Week voor de ´roomkaas´ de havermout en zonnebloempitten minimaal 2 uur in het water.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de geweekte havermout en zonnebloempitten samen met edelgistvlokken, citroensap, zongedroogde tomaten, italiaanse kruiden en peper in de mengkom van een staafmixer of keukenmachine en pureer tot een gladde massa. Breng de vegan roomkaas eventueel verder op smaak met peper, zout en/of citroensap.
  3. Verwijder de kop van de puntpaprika´s. Halveer de puntpaprika´s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd iedere helft in drie lange repen. Schuif de puntpaprika’s op een NIET met bakpapier beklede bakplaat helemaal bovenin de oven, met de bolle kant naar voren. Grill de paprika’s 8 minuten aan de ene en dan nog 4 minuten aan de andere kant. Leg de gegrilde paprika’s op een bord en laat ze wat afkoelen. Verwarm de oven in de tussentijd op 200 grden.
  4. Snijd in de tussentijd de aubergine in reepjes van ongeveer 1x1x3 cm en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Scheur de oesterzwammen in reepjes en leg ze bij de auberginereepjes op de bakplaat.
  6. Pel de ui en snijd hem in halve ringen en pel en snipper de knoflook. Meng de ui en de knoflook met de aubergine- en oesterzwamreepjes.
  7. Bestrooi de reepjes aubergine en oesterzwam met peper en zout naar smaak en besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie. Schuif de bakplaat iets boven het midden in de oven en rooster de groenten 20 minuten. Schep de groenten om en rooster ze nog 10 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Haal de groenten uit de oven, maar laat de oven aan staan.
  8. Laat ondertussen de spinazie in gedeelten slinken in een ruime pan.
  9. Snijd de Kalamata olijven in ringetjes en meng ze met de spinazie.
  10. Verdeel 3 lasagnebladen over de bodem van een ingevette ovenschaal van ongeveer 15×20 cm. Verdeel hier ⅓ van de vegan roomkaas, ⅓ van de geroosterde groenten en ⅓ van de spinazie over. Leg 3 lasagnebladen op de spinazie en verdeel hier weer ⅓ van de vegan roomkaas, de geroosterde groenten en spinazie over. Maak op dezelfde manier de rest van de lasagnebladen, de vegan roomkaas, de geroosterde groenten en de spinazie op.
  11. Dek de lasagne af met aluminiumfolie of bakpapier, schuif hem iets onder het midden in de oven. Bak de lasagne 40 minuten tot hij heet is en de lasagnebladen zacht zijn.

Ga jij deze glutenvrije spinazie lasagne maken? Heb jij een lekker recept dat je met ons wilt delen? Laat het ons weten in de reacties, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Glutenvrije spinazie lasagne
Published On

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!