Print Friendly, PDF & Email

Het plezier van écht goed koken‘ is het kookboek van Alice Zaslavsky die ervoor gaat zorgen dat jij straks met nog meer zelfverzekerdheid en plezier in de keuken staat. Wij delen vandaag het recept voor gnudi uit dit kookboek met je. Dit is een soort gnocchi op basis van griesmeel! Benieuwd? Lees dan snel verder.

Ingrediënten
voor 4-6 personen
4-5 takjes tijm
½ biologische sinaasappel, geschild en in parten

200 g koude boter, in blokjes
75 g hazelnoten
60 ml olijfolie
½ tl versgemalen zwarte peper
honing

voor de gnudi
4 grote wortels (800g)
1 eierdooier
540 g fijne semolina (griesmeel)
480 g ricotta
315 g bergzout
100 g Parmezaanse kaas, geraspt
1 tl sinaasappelrasp
1 tl zeezoutvlokken
½ tl nootmuskaat

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 °C
2.Verdeel de wortels over een met bergzout beklede ovenschaal en rooster 60 minuten in het midden van de oven totdat ze gerimpeld zijn. Wrijf wanneer ze zijn afgekoeld de schil van de wortels met een schone theedoek.
3. Doe de wortels samen met de overige ingrediënten, behalve het griesmeel, voor de gnudi in de keukenmachine en mix of puls tot een samenhangend geheel.
4. Doe de helft van het griesmeel in de bodem van een ovenschaal. Vorm van een eetlepel wortelmengsel een bal in, je met griesmeel bedekte, handpalmen en leg ze in de griesmeel. Bedek de balletjes met het overige griesmeel en laat de ovenschaal minstens een halve dag/nacht afgedekt in de koelkast staan.  
5. Kook de gnudi per kwart van de hoeveelheid 1-2 minuten in ruim kokend water, met een snuf zout, totdat ze drijven. Schep de gnudi uit de pan en leg apart. Bewaar een kopje kookwater.
7. Verhit de boter in een koekenpan op middelhoge temperatuur en bak de hazelnoten totdat deze verkleurd zijn. Haal ze dan uit de pan en laat de boter schuimen totdat deze donkerbruin kleurt. Voeg een paar eetlepels kookwater toe en breng op lage temperatuur aan de kook. Voeg de hazelnoten, sinaasappelpartjes en tijm toe en roer door.
8. Verdeel de gnudi over de borden of verwarmde serveerschaal en besprenkel met olijfolie. Serveer met de botersaus en garneer met zwarte peper, en eventueel wat Parmezaanse kaas en honing. 

Heb jij dit recept geprobeerd? Of een ander recept uit ‘Het plezier van écht goed koken‘? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd! 

Het plezier van écht goed koken
Bol.com | Libris
Alice Zaslavsky
ISBN: 978 94 6143 284 1 | Good Cook
€35,-

REVIEW: Het plezier van écht goed koken

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Gnudi met saus van hazelnoten en beurre noisette
Published On
Preparation Time
Total Time