Print Friendly, PDF & Email

Thuiszitten, saai? Helemaal niet! Zet een lekker muziekje aan, schenk jezelf een kop thee in en duik de hele middag de keuken in met heerlijke bakrecepten! Want van eten word je blij, en hoe fijn is het dat we nu wél tijd hebben voor een ouderwetse bakmiddag. Dus ga lekker de keuken in, ontdek nieuwe recepten en #staypositive! Maak bijvoorbeeld deze granola-ontbijttaart met tropisch fruit!

Wat is nou een betere manier om de dag te beginnen dan met een kop lekkere plantaardige flat white en een stukje ontbijttaart? Dit ontbijtje is ook nog eens helemaal vegan en gemaakt met plantaardige variatie op kwark zonder suikers, dus #staypositive en duik snel de keuken in!

Ingrediënten
Voor 4 personen
Voor 1 ontbijttaart
1 citroen, sap en rasp
800 g Alpro plantaardige variatie op kwark No Sugars
250 g mangoblokjes (diepvries)
250 g passievrucht (diepvries)
100 g ongebrande gemengde noten
50 g havervlokken
8 g agar agar
2 el kokosolie
2 tl agave siroop
1 mespunt zout

Voor 1 plant-based flat white
100 ml Alpro Barista Oat
2 shots espresso

Benodigdheden
Keukenmachine of blender
1 springvorm met 18 cm doorsnede
1 melkopschuimer

Bereidingswijze

  1. Haal de mango- en passievruchtblokjes uit de vriezer en laat ze langzaam ontdooien.
  2. Begin met het maken van de bodem. Hak de noten fijn, voeg hier de havervlokken en een mespunt zout aan toe. Verhit kokosolie in een koekenpan en roerbak hier de zelfgemaakte granola in, dit duurt ongeveer 5 minuten. Verdeel de granola over de springvorm en zet deze op het aanrecht om af te koelen.
  3. Voor de mango-passievrucht plantaardige variatie op kwark laag, doe ¾ van de mangoblokjes, wanneer deze ontdooid zijn, samen met 300 milliliter Alpro plantaardige variatie op kwark en 1 theelepel agavesiroop, in een keukenmachine of blender en blend tot een gladde saus. Zet het mangomengsel apart. Zet de overgebleven mangoblokjes in de koelkast, deze zijn voor de garnering.
  4. Doe ¾ van de passievrucht in een steelpan, breng aan de kook en voeg hier de helft van de agar agar aan toe. Laat het geheel 2 minuten doorkoken terwijl je af en toe roert. Zet de warmtebron uit en voeg een klein beetje van het mangomengsel toe aan de steelpan, roer goed door en meng vervolgens de rest van het mangomengsel erdoor. Verdeel het mango-passievruchtmengsel over de springvorm.
  5. Spoel de steelpan om en zet 300 gram Alpro plantaardige variatie op kwark klaar op het aanrecht. Doe citroensap en -rasp in de steelpan en breng aan de kook, voeg hier de overgebleven helft van de agar agar aan toe. Laat het geheel 2 minuten doorkoken terwijl je af en toe roert. Zet de warmtebron uit, voeg een klein beetje van de Alpro plantaardige variatie op kwark toe, roer goed door en meng vervolgens de rest van de Alpro plantaardige variatie op kwark erdoor. Verdeel het citroenmengsel over de springvorm op de mango-passievrucht laag.
  6. Plaats de ontbijttaart minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven. Je kunt de taart ook een dag van tevoren maken en deze 24 uur in de koelkast bewaren.
  7. Maak ondertussen de plant-based flat white. Zet twee shots espresso en schuim de Alpro Barista Oat op met behulp van een melkopschuimer. Giet de Alpro Barista Oat in een glas en giet hier vervolgens de espresso’s in.
  8. Snijd een stuk ontbijttaart af en drink je plant-based flat white direct!

Heb jij dit #staypositive recept gemaakt? Of een ander recept uit de reeks? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

Wil jij blijvend minder vlees eten en vaker vegetarisch, maar lukt het je niet om je eetpatroon te veranderen? Of heb je een vriend(in) die hulp kan gebruiken? Koop dan nu onze online cursus vleesminderen in 15 dagen! Je krijgt 5 euro korting met code DEHIPPEVEGETARIER. Na de cursus geniet je gegarandeerd van een nieuw eetpatroon!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Granola-ontbijttaart met tropisch fruit
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!