Green Yourself van Brenda Bas is een kookboek vol met smakelijke recepten die allemaal gemaakt worden met behulp van een hogesnelheidsblender. Van havermout-matchabowl tot carrot cake balls en key lime pie. Met de hogesnelheidsblender staan deze gerechten in no-time op tafel. Vandaag delen wij alweer ons laatste recept uit het Green Yourself boek: salade van bloemkoolrijst met chilipeper en kurkuma.

Ingrediënten
1 kleine bloemkool, alleen de roosjes
kokosolie, om te bakken
1 ui, fijngesnipperd
1 kleine teen knoflook, fijngesneden
1 chilipeper, zaadlijst verwijderd, fijngesneden
3 cm verse kurkuma geraspt of 2 theel. gemalen kurkumapoeder
50 g feta, verkruimeld; of oude geitenkaas, geraspt (optioneel)

Bereidingswijze

1. Doe de bloemkoolroosjes in de blenderkan en giet er zoveel water bij tot de roosjes bijna onderstaan. Stel de blender handmatig in op stand 1 en laat de blender 10-15 seconden draaien tot de bloemkool fijn genoeg is. Giet de inhoud van de kan in een vergiet en laat uitlekken.
2. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook. Voeg de chilipeper, de kurkuma en de bloemkoolrijst toe. Bak op halfhoog vuur net gaar.
3. Serveer de gebakken bloemkoolrijst in een schuitje witlof of als topping over een groene salade en garneer eventueel met verkruimelde feta of geraspte geitenkaas.

Heb jij dit recept of een ander recept uit Green Yourself van Brenda Bas gemaakt? Wat vond je er van? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Green Yourself
Brenda Bas
Uitgeverij: Fontaine uitgevers
ISBN: 9789059569072
Prijs: €27,-

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Green Yourself: Salade van bloemkoolrijst met chilipeper en kurkume
Published On
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!