Print Friendly, PDF & Email

Greenfeast – lente, zomer is het eerste deel van de twee door het seizoen geleide groenteboeken van Nigel Slater. Met zo’n 110 recepten levert dit boek dagelijkse inspiratie voor snelle en plantaardige maaltijden. Vandaag mogen wij twee van deze recepten delen. Het eerste recept: gnocchi met een verfrissende salsa!

Ingrediënten
Voor 2-3 personen
30 minuten bereidingstijd
500 g kant-en-klare gnocchi
400 g verschillende soorten tomaten
8 radijsjes
4 bosuien
peterselie, een kleine handvol
2 teentjes knoflook
3 el olijfolie
40 g boter

Bereidingswijze

  1. Breng een grote pan water met zout aan de kook. Voeg als het water flink borrelt de gnocchi toe. Laat ze koken tot elk bolletje naar het oppervlak is komen drijven. Schep ze met een schuimspaan in een vergiet en laat ze uitlekken.
  2. Snijd de tomaten in blokjes en doe ze in een kom. Snijd de radijsjes in dunne plakken en de bosuien in ringen. Snijd de peterselieblaadjes fijn. Meng de tomaten met radijs, bosui en peterselie en zet ze in de koelkast.
  3. Pel de knoflook en snijd de tenen in dunne plakken. Verhit de olie in een ondiepe pan en laat de boter erin smelten. Doe de knoflook in het oliemengsel. Draai het vuur laag en voeg de uitgelekte gnocchi toe. Laat de knoflook en de gnocchi ruim tien minuten bakken tot elk bolletje aan de buitenkant goudgeel en licht knapperig is. De knoflook moet diep walnootbruin zijn.
  4. Schep de gnocchi in een schaal en voeg de knoflook en blokjes tomaat, radijs, bosui en peterselie toe en schep alles losjes door elkaar.

Tips!

  • De textuur van de gare gnocchi is het lekkerst als de buitenkant knapperig en de binnenkant karamelachtig is. Houd de gnocchi bij het bakken goed in het oog en schep ze af en toe om met een keukentang zodat ze gelijkmatig knapperig worden. Ze moeten als ze gaar zijn diep nootachtig bruin van kleur zijn. Het contrast van de hete, zachte gnocchi en de stevige koude tomaten komt het beste uit als je de salade goed koud laat worden, voor je hem met de gloeiend hete gnocchi mengt.
  • Laat de tomaten op een koudere dag vijftien minuten stoven in een beetje olijfolie, zodat ze snel tot een saus inkoken. Voeg als ze bijna gaar zijn een scheut rodewijnazijn toe. Schep de hete gnocchi pas op het laatste moment door de saus zodat ze nog wat knapperig blijven.

Heb jij dit recept of een ander recept uit Greenfeast – lente, zomer gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Greenfeast – lente, zomer
Nigel Slater
Uitgever: Fontaine Uitgevers
ISBN: 9789059569621
Prijs: €27,-

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Greenfeast - lente, zomer: gnocchi met een verfrissende salsa
Published On
Total Time