Als je denkt dat je als vegetariër of veganist niet kan genieten van heerlijke burgers heb je het goed mis! Met plantaardige producten maak je juist de lekkerste burgervariaties. In het boek Groene burgers van Martin Nordin vind je unieke recepten voor de meest fantasierijke burgers, knapperige broodjes & originele bijgerechten. Ideaal voor een uitgebreide barbecue, maar ook heerlijk als comfort food voor in het weekend. Maak nu zelf als een echte groenteburger-expert deze gedraaide vega burger van courgette en zoete aardappel met chipotlemayonaise!

Wat heb je nodig voor 6 vegetarische burgers?

Voor 6 burgers:

  • 500 g zoete aardappelen
  • 500 g courgette (1-2 courgettes)
  • 50 g boter
  • raap- of arachideolie, om in te bakken

Voor de ovengebakken sjalotjes:

  • 6 sjalotjes
  • 1 tl rodewijnazijn
  • 1 el boter

Voor de Chipotlemayonaise:

  • 3 dl mayonaise (zelfgemaakt of uit een pot)
  • 4 chipotlepepers in adobosaus (verkrijgbaar bij Mexicaanse winkels of via internet)
  • 3 el crème fraîche
  • versgeperst sap van 1 limoen

Voor erbij:

  • 6 hamburgerbroodjes
  • boter
  • blad van snijbiet

Hoe maak je deze vegetarische burgers?

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de zoete aardappelen. Snijd met een mandoline met raspplaat de courgettes en zoete aardappelen in dunne repen. Leg alle repen in een kom.
  2. Smelt de boter op laag vuur. Schenk de boter bij de repen groente in de kom. Doe er zout bij en roer met een lepel alles door elkaar.
  3. Verhit een koekenpan en doe er olie in. Draai met een vork een rolletje van ongeveer een zesde deel van het groentemengsel, plaats het rechtop in de koekenpan en vorm er een burger van. Bak de rolletjes in 5 minuten aan elke kant tot ze verkleuren en er krokant uitzien. Als je wilt kun je een bakring gebruiken om de burger beter bij elkaar te houden. Leg de bakring dan direct in de koekenpan en vul die met het groentemengsel.
  4. Laat de burgers op een stuk keukenpapier uitlekken. Leg de burgers daarna in een ovenschaal en bak ze in de oven nog 5-10 minuten.
  5. Halveer de sjalotjes aan de korte kant (laat de schil zitten). Verhit een droge koekenpan op hoog vuur en bak de sjalotjes met de platte kant naar beneden, zodat ze verbranden. Leg daarna de sjalotjes in een ovenschaal, met het snijvlak naar beneden, en voeg de azijn en boter toe. Bak de sjalotjes ongeveer 15 minuten in de oven of tot ze door en door zacht zijn. Haal de sjalotjes uit de schaal.
  6. Meng de chipotlepepers, crème fraîche en het limoensap in een keukenmachine of met een staafmixer. Roer het chipotlemengsel door de mayonaise.
  7. Bestrijk de broodjes met een beetje boter en bak ze kort in de koekenpan op de beboterde zijde of gril ze in de oven.
  8. Leg eerst een klein snijbietblad op elk broodje en leg er een burger op. Maak ze af met sjalotjes en een dot chipotlemayonaise.

Heb jij deze groene burger naar het recept van Martin Nordin gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Groene burgers
Martin Nordin
Uitgever: Forte Culinair
ISBN 978 94 6250 169 0
Prijs 19,95

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Groene Burgers: vega burger van courgette & zoete aardappel
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!