Groene kokoscurry met pandanrijst van Wilawan
5 (100%) 1 vote

Deze maand op De Hippe Vegetariër doen we Aziatische maandag! Geïnspireerd door Fair Trade Original, wiens Thaise boerinnen vorige week naar Nederland kwamen om hun Aziatische kookkunsten met ons te delen. Deze authentieke Thaise groene curry is naar het recept een van de rijstboerinnen die de biologische rijst verbouwt voor Fair Trade Original. Niets zo lekker als een goede kokoscurry met pandanrijst.

Khun Wilawan: rijstvriendin

Khun Wilawan verbouwt samen met haar man en haar zoon Aon rijst in het Noordoosten van Thailand. Ze wonen in de provincie Surin, tegen de grens van Cambodja. In 2001 startte Wilawan met het verbouwen van biologische rijst en werd toen ook lid van de fairtrade coöperatie Ricefund Surin. Dankzij de coöperatie krijgt Wilawan haar geld sneller en profiteert ze van de fairtrade premie. Daardoor hoeft ze geen geld meer te lenen en kan ze zelfstandig investeren in een tractor, of financieel bijdragen aan gemeenschapsprojecten. Met haar biologische producten gaat Wilawan elke zaterdag naar de Groene Markt. Samen met haar zoon heeft ze een kraam. Ook dat zorgt voor extra inkomsten die ze goed kan gebruiken. Meer lezen over Wilawan en de andere Thaise boeren van Fair Trade Original? Kijk op www.ontmoetonzeboeren.nl.

Wilawan’s Thaise groene kokoscurry (maar dan vega)
Van Wilawan leerden we in Thailand nieuwe gebruiken van rijst, zoals het roosteren en fijnmalen als smaakmaker in de curry. Dat zie je ook terug in dit recept!

Ingrediënten

Voor 4 personen
200 gram biologische Pandanrijst van Fair Trade Original
1 biologische pompoen of flespompoen (ca. 500 g)
200 gram vegetarische kipstukjes
1 zakje Fair Trade Original groene curry kruidenpasta
400 ml Fair Trade Original kokosmelk
200 gram haricots verts
3 eetlepels kleefrijst of sushirijst
½ bosje verse koriander

Bereiding
Stap 1: Kook de pandanrijst volgens de aanwijzigingen op de verpakking.
Stap 2: Schil de pompoen, halveer hem en verwijder de pitten. Snijd de pompoen in blokjes. In Thailand bereiden ze de pompoen met schil, dan wel even goed wassen.
Stap 3: Verhit een scheutje olie in een ruime pan en bak hierin de kipstukjes aan met de currypasta.
Stap 4: Voeg de kokosmelk en de pompoenblokjes toe en breng aan de kook.
Stap 5: Voeg de haricots verts toe en laat nog zo’n 10-15 minuten op middelhoog vuur sudderen totdat de groenten beetgaar zijn.
Stap 6: Verhit intussen een koekenpan en rooster hierin de kleefrijst op hoog vuur tot deze mooi bruin en knapperig is. Roer voortdurend zodat de rijst niet aanbrandt.
Stap 8: Maal de rijst fijn in de vijzel en voeg toe aan de curry.
Stap 9: Serveer de curry met verse koriander en biologische pandanrijst

Leuk weetje over rijst
Om de curry wat crisp mee te geven, voegt Wilawan geroosterde rijst toe die ze daarna fijnmaalt in de vijzel. Het zorgt voor een lekker krokantje in de curry.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Groene kokoscurry met pandanrijst
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!