Groene proteïne is het tweede kookboek van de Zweedse Therese Elgquist. In dit boek duikt zij in het onderwerp ‘plantaardige eiwitten’. Vandaag delen wij een recept uit dit boek, namelijk het recept voor bietenquinotto met asperges en palmkool! Met dit gerecht maakt Theresa een knipoog naar de klassieke Italiaanse risotto. Benieuwd hoe je dit gerecht maakt? Je leest het hier!

Ingrediënten
Voor 4 personen
1 blik gekookte cannellinibonen à 230 g (uitlekgewicht)
1 tl edelgist
1 el versgeperst citroensap (van een biologische citroen)
600 ml water
2 middelgrote bieten, geschild en in blokjes
1 sjalotje, gesnipperd
10 verse blaadjes salie, fijngehakt
2 el koudgeperste olijfolie
250 g rode quinoa
250 g groene asperges
100 g palmkool
ongeraffineerd zeezout of steenzout
versgemalen zwarte peper

Topping
gepeld hennepzaad

Bereidingswijze
1.Verwarm de oven voor tot 150 °C.
2. Mix de bonen, de edelgist, het citroensap en 100 ml van het water in een blender tot een gladde puree. Breng op smaak met zout en peper. Zet aan de kant.
3. Bak de bieten, sjalot en salie 5 minuten op middelhoog vuur in 1 eetlepel olijfolie in een braadpan, zonder dat de sjalot verkleurt. Voeg de quinoa en de rest van het water toe en laat 15 minuten zachtjes koken tot het meeste vocht is opgenomen. Roer de bonenpuree erdoor tot een romige quinotto. Voeg extra water toe als het te droog voelt. Breng op smaak met zout en peper.
4. Breek het houtachtige onderste deel van de asperges, snijd het harde gedeelte van de steel van de palmkool en snijd de bladeren in stukjes. Meng er 1 eetlepel olijfolie door en leg ze op een bakplaat. Rooster de groenten 10 minuten in het midden van de oven tot de asperge zachter en de palmkool krokant is.
5. Serveer de risotto met de asperges en de palmkool. Bestrooi met hennepzaad

Heb jij dit recept of een ander recept uit Groene proteïne van Therese Elgquist gemaakt? Wat vond je er van? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Groene Proteïne
Therese Elgquist
Uitgeverij: Becht
ISBN: 9789023016113
Prijs: €19.99

 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Groene proteïne: bietenquinotto met asperges en palmkool
Published On

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!