Groene tofu: ontbijtmuffins met peer en tofu
Lauren Kreijger

Groene tofu: ontbijtmuffins met peer en tofu

donderdag 16 april 2020
Groene tofu is het nieuwste kookboek van Amelia Wasiliev. In dit boek laat zij zien dat tofu echt niet alleen goed is voor bij het diner. Je kunt tofu ook heerlijk verwerken in ontbijtjes, bij- en voorgerechten, hoofdgerechten en desserts. Maak kennis met de veelzijdigheid van tofu! Vandaag delen wij het recept voor gezonde ontbijtmuffins met peer en tofu.

Ingrediënten
Voor 6 muffins
25 minuten bereidingstijd
100 g zijdentofu
2 eieren
60 ml ahornsiroop
225 g zelfrijzend bakmeel
1 wortel, geraspt
2 peren, 1 geraspt, de andere gehalveerd en in plakjes
1 tl vanille-extract
1½ tl gemberpoeder
½ tl kaneel

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven tot 170 °C. Bekleed een muffintray met 6 vormpjes met bakpapier.

  2. Meng de tofu, eieren, ahornsiroop en vanille in de blender tot een glad mengsel. Doe dit in een kom met de overige ingrediënten, behalve de plakjes peer. Gebruik een spatel om de droge en natte ingrediënten te mengen. Zorg dat je niet teveel roert.

  3. Schep een flinke eetlepel in ieder muffinvormpje. Leg op iedere muffin een plakje peer.

  4. Bak 12-15 minuten tot goudbruin en gaar. Laat nog 5 minuten in de vorm staan, laat het dan afkoelen op een rek.


Heb jij dit recept of een ander recept uit Groene tofu gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Groene tofu
Amelia Wasiliev
Uitgever: Citrus
ISBN: 9789462263413
Prijs: €14,95



 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.