Print Friendly, PDF & Email

Deze pizza is vol belegd met groene groenten, en natuurlijk mozarella en parmezaanse kaas zoals het hoort bij een goede Italiaanse pizza. Niet per se heel healthy, maar wel heel lekker 😉

Wat heb je nodig voor de pizza?
Pizzadeeg
200 g “pizza” bloem (tipo 00) of tarwebloem
3 g gedroogde gist (of 12 g verse gist)

Topping
6 groene asperges
1 kleine courgette
2 tenen knoflook
2 a 4 el tomaten sugo (saus)
2 lente-uitjes
2 takjes oregano (of 1 el gedroogde)
1 bol mozzarella
stukje Parmezaanse kaas
1 el kappertjes
1 bosje rucola en/of waterkers
grote bakplaat en bakpapier
peper en zout
extra vergine olijfolie
Hoe maak je de pizza?
Deeg: vorm een ring van bloem en strooi de droge gist over de bloem (droge gist niet in water oplossen, dan verliest het z’n kracht. Verse gist wel in water oplossen). Giet het water binnen de ring en meng het met de vingertoppen door de bloem. Voeg het zout toe en kneed het in ca. 5 min. tot een elastisch deeg. Pak het deeg in plasticfolie en laat het 30 min. rijzen.
Topping: schil de onderste 4 à 5 cm van de asperges en snij 2 cm weg. Snij ze in ca. 3 cm stukken en blancheer ze 2 min. Snij de courgette in dunne plakjes en de lente-ui in ringetjes. Pel en snij de knoflook in plakjes. Verwarm de oven voor op de heetste stand. Halveer het deeg, rol/vorm er 2 pizza’s van en leg ze op de bakplaat. Verdeel de saus over het deeg en laat een rand vrij. Bestrooi met oregano en verdeel de asperges, courgette en knoflook erover. Bestrooi met peper en zout en verdeel de mozzarella er in plakjes over. Rasp de Parmezaanse kaas erboven. Bak de pizza’s in ca. 6 min. knapperig, besprenkel/bestrooi met olijfolie, lente-ui, kappertjes en verdeel op elke pizza een flinke hand waterkers en/of rucola.
Heb jij de groene veggie pizza gemaakt? Show ons jouw creatie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Summary
Groene veggie pizza
Article Name
Groene veggie pizza
Description
Deze pizza is vol belegd met groene groenten, en natuurlijk mozarella en parmezaanse kaas zoals het hoort bij een goede Italiaanse pizza. Niet per se heel healthy, maar wel heel lekker ;-)
Author