Happy Pear: Pad Thai
Rosa Kuijpers

Happy Pear: Pad Thai

woensdag 18 april 2018
Kennen jullie de kookboeken en blog al van The Happy Pear? In zowel de boeken als op de blog laat Stephan Flynn zien dat een plantaardig eetpatroon uitstekend past binnen een gezond en vooral een happy leven. 'Pad Thai is een van onze favoriete gerechten, heel geschikt voor grote groepen en altijd heel populair op ons avondmenu. Het is een verse en frisse maaltijd vol noedels, knapperige groenten en smaak. Snel te bereiden, licht en overheerlijk!'

Wat heb je nodig voor deze Pad Thai?
Voor 4 personen
1 rode ui
3 tenen knoflook
1 middelgrote rode chilipeper
2 cm verse gember
1 rode paprika
1 gele paprika
200 g oesterzwammen
1 stronk paksoi
4 nestjes gedroogde noedels (volkoren, rijst of boekweit)
2 eetlepels olie
150 g sugar snaps

Voor de saus
1 blikje (2 dl) kokosmelk
4 eetlepels tamarinde
2 eetlepels honing/agavesiroop
sap van 1 limoen

Voor de garnering
200 g taugé
kleine bos verse koriander
3 eetlepels sesamzaad
3 eetlepels geroosterde, gehakte cashewnoten
ingelegde gember

Hoe maak je deze Pad Thai?

  1. Snijd de ui en de knoflook met de chilipeper (met zaad voor een scherpere smaak) in dunne ringen en plakjes en doe ze in een kom.

  2. Schil de gember, rasp hem fijn en voeg toe aan de kom.

  3. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in lange dunne repen. Scheur de oesterzwammen in kleine stukjes. Snijd de pak­soi in kleine stukjes. Doe de paprika in een andere kom dan de champignons en de paksoi (ze worden niet tegelijk toe­gevoegd). Zet ze apart.

  4. Doe de noedels in een grote pan en voeg zoveel kokend water, met wat zout toe, dat ze onderstaan. Kook ze vol­gens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze dan af, spoel ze af met koud water en zet ze apart.

  5. Doe de ingrediënten voor de saus in een kopje of een kleine kom. Roer ze met een vork goed door elkaar; de kokos­melk moet goed verdeeld zijn.

  6. Verwarm 2 eetlepels olie in een grote koekenpan of wok. Bak daarin de ui, de knoflook, de gember en de chilipeper samen met de paprika maximaal 5 minuten, of tot de ui doorschijnend wordt en de knoflook goudbruin. Roer ge­­regeld en voeg nog wat water toe als de ui dreigt aan te bakken.

  7. Voeg nu de helft van het sausmengsel toe aan de pan, met de oesterzwammen, en kook alles onder geregeld roeren 3 minuten.

  8. Voeg de paksoi, de sugar snaps, de noedels en de resterende saus toe. Roer alles even flink door zodat de saus er goed doorheen zit en verhit alles nog een paar minuten.

  9. Strooi over elke portie wat afgespoelde taugé, gehakte korian­der, sesamzaad en cashewnoten en eventueel in­­geleg­­de gember.

    Heb jij deze Pad Thai naar het recept van Stephan Flynn gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
    The Happy PearStephan Flynn
    Uitgever: Scriptum Books
    ISBN: 9789463190848
    Prijs: €24,95




 

 

2 Reacties

Klinkt ontzettend lekker, nog nooit iets Thais gehad, dus toch maar eens proberen :D

12:01 19 januari 2024

Heel erg lekker!

12:01 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.