Print Friendly, PDF & Email

Met dit herfstige weer is een warme, gevulde soep één van mijn favoriete gerechten. Deze Marrokaanse soep, harira, zit boordevol groenten door de tomaten, kikkeren, rode linzen en wortel. Alle kruiden zorgen ervoor dat elke hap ontzettend veel smaak heeft. Chantal van Feelgoodbyfood deelde met ons haar recept!

Wat heb je nodig voor de harira?
voor 4 personen
2 teentjes knoflook
1 ui
stukje gember
half rood pepertje
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
1 grote el tomatenpuree (uit blikje)
1 blik kikkererwten (400 gram)
100 gram gedroogde rode linzen
1 liter groentebouillon
1 wortel
1 el paprikapoeder
1 el kurkuma
1 el komijnzaad
pompoenpitten

Hoe maak je de harira?
Snipper de ui en hak de knoflook en peper fijn. Verhit olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook peper, tomatenpuree en kruiden ongeveer 2 minuten aan. Snijd de wortel in stukjes. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, bouillon, linzen en wortel toe. Laat de soep 15 minuten zachtjes koken op laag vuur, zodat de linzen gaar worden. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg deze na de 15 minuten toe. Verwarm de soep nog 5 minuten op laag vuur. Ik vind het lekker om de soep half te pureren met en staafmixer. Zo heb je een dikke soep, maar nog wel een bite. Garneer met pompoenpitten en eventueel verse kruiden.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
Harira: Marokkaanse soep van tomaat en kikkererwten
Article Name
Harira: Marokkaanse soep van tomaat en kikkererwten
Description
Deze Marrokaanse soep, harira, zit boordevol kruiden en groenten door de tomaten, kikkeren, rode linzen en wortel. Het recept vind je hier!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!