Scones zijn één van mijn favoriete baksels voor een speciale brunch. Clotted cream en lemon curd en smullen maar. Deze hartige scones van onze vrienden van ZTRDG hebben een hele andere twist, maar zijn ook super! Door de cheddar, gekaramelliseerde ui en Indiase touch gaat het de hele andere kant op. De scones zijn op basis van de Royal Scone mix van Plain Good: “No story, just plain good.” Met deze bakmix maak je in een handomdraai scones die lekker luchtig, mooi en hoog zijn!
Wat heb je nodig?
2 uien
1 el + 75 g roomboter
50 g cheddar
1 rode peper
300 g Royale Scone mix van Plain Good
250 ml slagroom
1 el garam masala (specerijenmix)
zout en peper
2 el roomboter
2 gesnipperde bosuitjes bij het serveren
Je koopt alle ingrediënten die nodig zijn in één klik op ZTRDG!
Hoe maak je deze hartige scones?
Verwarm de oven voor op 220 ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snij de uien in ringen en bak ze in 1 el boter glazig. Bak nog 20 minuten op laag vuur goudbruin. Roer regelmatig door. Rasp intussen de cheddar. Verwijder de zaadjes uit de peper en snipper de peper. Snij de boter in blokjes en meng met de bakmix. Wrijf de boter rustig door de mix en til het mengsel daarbij telkens een klein beetje op, zodat er lucht in komt. Roer de slagroom, kaas, rode peper, gekaramelliseerde ui en garam masala door het deeg. Breng op smaak met zout en peper Kneed het deeg op het aanrechtblad tot een bal. Rol het uit tot een deeglap van circa 2 cm dikte. Steek 8 rondjes uit en zet ze dicht tegen elkaar aan op een bakplaat. Bak de scones 12-15 minuten tot lichtbruin en gaar zijn. Laat minstens 10 minuten op een rooster afkoelen. Besmeer de scones met wat boter en bestrooi met extra geraspte kaas en/of fijngesneden bosui.
Lekker met een glaasje Denbies Surrey Gold wijn.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Reactie verzenden