Hartige taart met ricotta en geroosterde biet
Beoordeel dit artikel

Deze hartige taart is een topper! Biet met romige kaas is sowieso een gouden combinatie. Samen met de krokante korst, de ricotta en de geitenkaas, is dit een heerlijk gerecht. Allore Foodies deelde met ons het recept!

Ingrediënten
Voor de bieten
450 g rode en gouden bieten
1/8 tl zeezout
1 el olijfolie

Voor de korst
110 g ‘gewoon’ bloem
1/4 tl zout
50 g roomkaas, gekoeld
110 g volkoren bloem
8 el boter, gekoeld
35-75 g ijswater

Vulling
250 ml ricotta
1/4 tl zeezout
1 ei, gescheiden
1 eigeel
60 g geitenkaas, verkruimeld
2 el verse rozemarijn, gehakt
1 knoflookteen, gehakt
1 el olijfolie
1 el room of water
peper

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven op 200 graden. Schil de bieten en snijd ze in plakjes van 6 mm. Besprenkel met olijfolie en zout. Beleg een bakplaat met een enkele laag van de bietplakjes. Bak ze tot ze zacht zijn, ongeveer 35 tot 45 minuten.
2. Meng voor de korst de bloem en zout in een keukenmachine. Mix en voeg boter toe tot het deeg korrels bevat die iets groter zijn dan erwtjes. Voeg 1 el water toe en laat mixen. Blijf water toevoegen tot het deeg bij elkaar komt.
3. Haal het deeg uit de keukenmachine en vorm tot een platte schijf. Wikkel ze in folie en koel ongeveer 20 minuten.
4. Mix voor de vulling de ricotta, rozemarijn, zout, knoflook en eiwit in een kom.
5. Rol het deeg op een met bloem bestrooid aanrecht tot een cirkel. Verspreid het ricottamengsel evenredig over het deeg, maar laat een rand over van een paar centimeter. Beleg de ricotta met de bietenplakjes in een cirkelbeweging.
6. Vouw de randen van de korst over de buitenkant van de bieten, en maak een vouwende beweging om een gelijke cirkel te maken. Het midden van de galette hoeft geen deeg over zich te hebben.
7. Smeer de olijfolie over de bieten. Mix het eigeel met de room of water en smeer dit over de buitenkant van de korst. Bak voor 40 tot 45 minuten, tot de korst goudbruin is. Laat het daarna licht afkoelen en verkruimel de geitenkaas erover. Voeg nog wat zwarte peper toe voor het serveren.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op de website, Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
Hartige taart met ricotta en geroosterde biet
Article Name
Hartige taart met ricotta en geroosterde biet
Description
Deze hartige taart is een topper! Biet met romige kaas vind ik sowieso een gouden combinatie. Samen met de krokante korst, de ricotta en geitenkaas is dit een heerlijk gerecht. Allore Foodies deelde met ons het recept!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!