Maïs is een bron van inspiratie, op elk moment van het jaar. Het is veelzijdig, lekker én gezond. Maïs bevat veel voedingsvezels, zo’n 3 gram – 12% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid – en ondersteunt een gezonde bloedsuikerspiegel, mede door de aanwezige vitamine B en eiwitten. Door de van nature zoete smaak zijn ook veel kinderen dol op maïs. Redenen genoeg om geregeld een MAIS DAY in te roosteren! Tv-kok Mathijs Vrieze bedacht voor Bonduelle het recept voor deze boterkoek met een verrassende twist door crispy maïs en vanille.

Wat heb je nodig voor een kleine boterkoek (6 pp)?

  • 1 blik Bonduelle Crispy maïs (150 gr)
  • 200 gr bloem
  • 175 gr roomboter
  • 150 gr witte basterdsuiker
  • snufje zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei (om te besmeren)

Hoe maak je de boterkoek?
Kneed het deeg in een kom, bedek een vorm van ca. 12 cm met bakpapier, verdeel het deeg over de vorm en druk plat met een natte lepel, bestrijk met een beetje losgeklopt ei. Bak af in de heteluchtoven op 170 graden ca. 30 minuten totdat de bovenkant mooi bruin is. Laten afkoelen, direct eten is het lekkerst, goed afgedekt 2 dagen houdbaar.

Bedankt Bonduelle voor dit originele recept!

Wat is jouw lievelingsrecept met mais? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of in een reactie onder dit bericht. Ik hoor het heel graag!

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
HAVE A MAIS DAY: maisboterkoek
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!