Print Friendly, PDF & Email

Maïs is een bron van inspiratie, op elk moment van het jaar. Het is veelzijdig, lekker én gezond. Maïs bevat veel voedingsvezels, zo’n 3 gram – 12% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid – en ondersteunt een gezonde bloedsuikerspiegel, mede door de aanwezige vitamine B en eiwitten. Door de van nature zoete smaak zijn ook veel kinderen dol op maïs. Redenen genoeg om geregeld een MAIS DAY in te roosteren! Bonduelle gaf ons het recept voor deze maiskoekjes met tzatziki!

Wat heb je nodig voor een 4 personen?

  • 1 blik Bonduelle Crispy maïs à 300 gr
  • 1 ei
  • 150 ml melk
  • 100 gr zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes
  • 1 rood pepertje, fijngehakt
  • 150 ml tzatziki
  • 100 ml zonnebloemolie
  • zout

Hoe maak je de maiskoekjes?
Klop het ei los met melk en een snufje zout. Voeg het bakmeel toe en klop het beslag glad. Roer 300 gr maïs, de lente-ui en het rode pepertje door het beslag en breng op smaak met zout.
Verhit een laag olie in een koekenpan. Maak met behulp van twee lepels telkens 3-4 bergjes beslag, schep ze in de koekenpan en strijk ze plat. Bak de koekjes aan beide kanten lichtbruin en gaar op. Serveer ze samen met een frisse tzatziki.

Wat is jouw lievelingsrecept met mais? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of in een reactie onder dit bericht. Ik hoor het heel graag!

Summary
recipe image
Recipe Name
HAVE A MAIS DAY: maiskoekjes met tzatziki 
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!