Havermout met gekarameliseerde peer en rozemarijn
4 (80%) 2 votes

Het is tijd voor vullende herfstontbijtjes! Tijdens regenachtige dagen kun je mij alleen wakker maken voor een warme kom met havermoutpap, anders sla ik de dag liever over. Voor deze havermoutpap met gekarameliseerde peer en rozemarijn kom ik mijn bed zeker uit! We hebben hem extra powerful gemaakt met natuurlijke boosters van het fijne merk Mattisson: Maca, Arganolie en Vanille Proteïne. Zo begin je je dag met een kickstart!

Wat heb je nodig?

  • 45 gram of 1/2 cup havermout
  • 360 milliliter of 1 1/2 cup water of plantaardige melk
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 1 snufje kaneel
  • 1/2 peer, in stukjes
  • 1 takje rozemarijn, fijngesneden
  • 1 eetlepel agavesiroop
  • Kokosolie om in te bakken
  • Kokosbloesemsuiker

Extra boosters
Kan jouw lichaam wel een extra boost gebruiken tijdens de koude dagen? Voeg dan deze drie top ingrediënten toe!

Hoe maak je deze havermout?

Verhit de kokosolie in een koekenpan en voeg hier de agave siroop aan toe. Bak de peer en rozemarijn hier in en laat dit ongeveer 10 minuten op laag vuur, onder af en toe roeren, staan. Kook ondertussen de havermout in het water of de melk en voeg de lijnzaad en kaneel toe. Hoe langer je de havermout kookt, hoe steviger deze wordt. Wil jij de boosters toevoegen aan je pap? Laat hem dan wat dunner en roer deze er op het laatste doorheen. Serveer de havermoutpap met de gekarameliseerde peer en rozemarijn in een bakje en strooi er eventueel nog wat kokosbloesemsuiker overheen. Eetsmakelijk!

Meer van dit soort ontbijt bowls? Check Mirjam’s Instagram: @plantbasedbrekkie 

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Havermout met gekarameliseerde peer en rozemarijn
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!