Print Friendly, PDF & Email

Het kookboek Hemels koken van Nicole Pisani is vooral geschikt voor de flexitariër maar bevat ook heerlijke groenterecepten. Na gewerkt te hebben in een restaurant van groentegoeroe Ottolenghi leerde Nicole dat ook vegetarische maaltijden hemels kunnen zijn. Vandaag delen we het recept voor roerei met kokosdukkah! Lees hier onze review van dit kookboek.

‘Eieren horen voor mij bij de essentie van eten. Roerei met alleen een beetje zout is zo eenvoudig en lekker. Je moet goed klutsen, flink wat boter gebruiken en de pan van het vuur halen voordat het roerei klaar is, blijven roeren en het ei laten afgaren in de restwarmte. Op die manier is het roerei altijd zacht en vormt het een perfect ontbijt.’

Ingrediënten
Voor 2 personen
1 el boter
4 eieren
1 el crème fraîche of een scheutje volle melk
zeezout
jonge slablaadjes, voor erbij

Voor de kokosdukkah
Voor 500 g
100 g sesamzaad
250 g hazelnoten, fijngehakt
40 g venkelzaad
40 g korianderzaad
20 g komijnzaad
50 g kokos, geraspt

Bereidingswijze

  1. Maak eerst de kokosdukkah. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Meng alle ingrediënten in een kom en verdeel gelijkmatig over een bakplaat. Rooster 2 tot 3 minuten in de oven.
  2. Haal uit de oven en doe de geroosterde noten en zaden in een keukenmachine. Pulseer steeds een paar seconden, tot alles grofgehakt is. Dit recept is voor een grote hoeveelheid, dus bewaar in een luchtdicht afgesloten bakje.
  3. Verhit voor het roerei een koekenpan met antiaanbaklaag en voeg de boter toe. Breek intussen de eieren in een mengkom en kluts flink. Voeg een flinke snuf zeezout toe en klop de crème fraîche of de melk erdoor.
  4. Voeg het eimengsel toe als de pan goed heet is en de boter gesmolten is. Roer met een spatel snel door de eieren zodat ze gaar worden en luchtig blijven. Haal de pan van het vuur als het roerei voor driekwart gaar is; het gaart door in de restwarmte, wat ook wel ‘nagaren’ wordt genoemd.
  5. Serveer direct in kommen en bestrooi met 1 eetlepel kokosdukkah en slablaadjes. Eet eventueel met een snee geroosterd zuurdesembrood en boter.

Heb jij dit recept uitgeprobeerd of ken je een ander recept uit het boek Hemels koken van Nicole Pisani? Laat het ons weten in een reactie op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

Hemels koken
Nicole Pisani
Uitgever: Good Cook B.V.
ISBN: 9789461432315
Prijs: €25,95

Summary
recipe image
Recipe Name
Hemels koken: roerei met kokosdukkah
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time