Print Friendly, PDF & Email

Zuurdesembrood, augurken, kefir, kombucha, kaas en zuurkool. Allemaal producten die wij vaak halen in de supermarkt. Maar wist je dat je al deze producten ook makkelijk zelf kunt maken? Gewoon thuis, in jouw eigen keuken! Wij hebben ons laten inspireren door experts om je te laten wennen aan eten zelf inmaken, fermenteren en gisten. Met een beetje tijd en liefde maak je de meest smakelijke creaties. Vandaag maken we rode peper-knoflookzout, met behulp van het kookboek Olie, azijn, zout & zuur van Johan Björkman.

Rode peper-knoflookzout
Je eigen kruiden maken is simpel en handig! Rode peper-knoflookzout maken is dan ook makkelijker dan je denkt. Rode peper-knoflookzout geeft de lekkere smaak van knoflook met een pittig randje. Je kan het dan ook gebruiken voor veel verschillende dingen: ovengroenten, aardappeltjes, soepen of curry’s.

Ingrediënten
100 g rode pepers, zonder pitjes, fijngehakt
200 ml neutrale olie
100 g knoflook, fijngehakt
100 g zoutvlokken
 
Bereidingswijze

  1. Bak de rode pepers 5 minuten met de olie.
  2. Voeg de knoflook toe en laat die meegaren op ongeveer 115 °C tot hij kleur krijgt.
  3. Giet het geheel door een zeef (tip: de olie kan je bewaren en hier later in bakken).
  4. Laat de stukjes knoflook en peper uitlekken op een stuk keukenpapier.
  5. Droog dit vervolgens 12 uur in de oven op 50 °C.
  6. Maal de pepers en knoflook met de zoutvlokken met behulp van een vijzel of een keukenmachine en stop het in een goed afsluitbare schone pot.
  7. Bewaar het zout op een koele, donkere plek. Dit blijft ongeveer 3 maanden goed.

Heb jij dit recept gemaakt? Of heb je een ander recept om je eigen kruiden te maken? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Olie, azijn, zout & zuur
Johan Björkman
ISBN: 9789461432193
Uitgever: Good Cook B.V.
Prijs: €20,95

Summary
recipe image
Recipe Name
Hoe maak je zelf thuis: rode peper-knoflookzout
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!